Canada Only

Vakantie voor de welbedeelde Amerikaan

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Hij komt er graag – de Amerikaan met poen. Cape Cod, het St. Tropez van The States, beslaat een kuststrook van 500 mijl langs de staat Massachusetts. Is de locatie écht enkel voor welbedeelden weggelegd? Welnee. Een overzicht van interessante plaatsen!

Hyannis

Hyannis is het meest commerciële gebied van Cape Cod. De plaats gold jarenlang als vakantiebestemming voor de Kennedy’s, iets dat hier nog altijd graag wordt uitgemolken. Het centrum is wat exclusiever van aard dan elders op The Cape. Je vindt er luxueuze eet- en uitgaansgelegenheden. Hyannis kent twee populaire stranden: Kalmus Beach en Craigville Beach, geliefd onder respectievelijk windsurfers en studenten.

Provincetown

Provincetown is voor Cape Cod wat Key West is voor The Keys – het uiterste puntje van het schiereiland. Kunstgalerijen en een flamboyant straatleven maken van het kleine dorp een levend geheel. De kustlijn is er afwegend ongerept, maar veel mensen komen naar het strand om dolfijnen te kijken. Provincetown staat verder bekend om haar bruisende nachtleven.

Sandwich

Sandwich is het oudste dorp van Cape Cod. Het historische centrum is thuis voor diverse gebouwen uit de zeventiende eeuw en veel Europese invloeden, terug te zien in bijvoorbeeld de hier aanwezige molens. Het is ook een geliefde plaats onder museumbezoeker. Grote en kleine musea openen dagelijks hun deuren, waaronder het Heritage Museum & Gardens. Sandy Beach is een groot strand waar veel activiteiten als surfen worden ondernomen.

Wellfleet

Een van de meest bijzondere dorpen van The Cape is Wellfleet. De plaats staat bekend om haar oesters, hier dienend als streekgerecht dat massaal wordt gegeten tijdens het jaarlijkse Wellfleet OysterFest. Naast oesters beschikt Wellfleet over de mooiste stranden van Cape Cod, zoals het rustige Marconi Beach en de onder surfers populaire kust van White Crest. Wellfleet is tevens rijk aan historie: de eerste draadloze verbinding werd hier ontwikkeld.

Wat vind jij van Cape Cod? Laat het ons hieronder weten of reageer via Facebook en Twitter!