Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Voor slechts €399 naar New York? Het is vanaf nu mogelijk!

Van Amsterdam naar New York
Foto: Julienne Schaer via NYC & Company
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue vliegt sinds 29 augustus 2023 van Amsterdam naar New York. De bijbehorende prijzen zijn er-rug aantrekkelijk…

JetBlue is al jaren een gerenommeerde naam binnen de luchtvaart in de Verenigde Staten. In Nederland zijn de felblauwe vliegtuigen echter nog vrij onbekend.

Althans. Ze waren onbekend. JetBlue vliegt namelijk sinds kort van Schiphol naar JFK. Een interessante én voordelige optie voor Amerika-reizigers. 

📚 Meer lezen? Check ons boek Amerika Stories, Vol. 1 voor meer verhalen over New York City.

Van Amsterdam naar New York
Foto: Christopher Postlewaite via NYC & Company

Hoe zien de vluchten van Amsterdam naar New York eruit?

De nieuwe vluchten van JetBlue vertrekken dagelijks om 13:35 vanaf Schiphol. Je arriveert dan om 16:00 Amerikaanse tijd in New York City.

De terugvluchten vertrekken om 22:00 vanuit The Big Apple. Je komt hierdoor de volgende dag om 11:35 aan op Schiphol.

Wij vinden met name die terugvlucht aantrekkelijk. Omdat ‘ie pas laat vertrekt uit NYC, heb je nog een hele dag extra in de stad. Extra tijd om Central Park, Times Square en het One World Trade Center te zien is natuurlijk altijd goed.

🚗 Huurauto in The States nodig? Reserveer via Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting op het totaalbedrag.

Van Amsterdam naar New York
Foto: Gus Powell via NYC & Company

Wat voor luchtvaartmaatschappij is JetBlue?

De aantrekkelijke prijzen van JetBlue doen misschien vermoeden dat het hier om een prijsvechter gaat. Niets is echter minder waar. JetBlue is een low-fare-, maar geen low-cost-maatschappij. Ze zijn dus simpel gezegd gewoon de goedkoopste.

Dat houdt ook in dat je aan boord gewoon kunt profiteren van een entertainmentsysteem en maaltijden, om maar wat te noemen. Beiden zijn bij de totaalprijs inbegrepen.

Bijbetalen voor bagage

En er is meer goed nieuws, want ook voor handbagage hoef je niet bij te betalen. Een koffer inchecken kost wél geld, maar goed. Een stedentrip naar New York City kun je ook wel af met alleen handbagage, dachten we zo.

🇺🇸 Lees ook Broadway Week in New York: 2 musicalkaartjes voor de prijs van 1

Van Amsterdam naar New York
Foto: Julienne Schaer/NYC & Company

Waar kan ik mijn tickets van Amsterdam naar New York boeken?

Interesse? Dat snappen we. Check daarom even Skyscanner om er zeker van te zijn dat JetBlue ook op de reisdagen die jij op het oog hebt de voordeligste luchtmaatschappij is. 

Waarschijnlijk wel, gokken we.