Canada Only

Van Downtown Disney naar Disney Springs

Disney Springs 3 - David Roark via WDW News
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Downtown Disney is al jarenlang een vaste stek voor bezoekers van Disney World in Orlando, Florida. Liefhebbers kunnen er eten en drinken, winkelen en méér – een welkome toevoeging aan het omvangrijke resort. Disney staat echter voor vernieuwing en zodoende gaat Downtown Disney dit jaar al op de schop voor wat Disney Springs moet worden.

Verandering

Het is niet de eerste verandering die het gratis toegankelijke entertainmentgebied ondergaat. Eerder werd het uitgaansgedeelte Pleasure Island gesloten en weer geopend en werden grote zaken als Virgin Megastore vervangen door andere winkels. De evolutie naar Disney Springs wordt echter de meest revolutionaire – een compleet hernieuwd centrum in de sfeer van oud-Florida.

What’s new?

Wat gaat er gebeuren? Allereerst verandert de look and feel van het complex. Disney Springs moet een plaats in het Florida vóór Disney zich er vestigde voorstellen, compleet met veel water en Spaanse architectuur. Deze sfeer wordt vooral toegepast over een nieuw gedeelte genaamd Town Center. Dit centrum wordt verbonden met een tweede aanvulling – The Landing genaamd. Naar verluidt bouwt Disney hier nieuwe, unieke winkels en extra mogelijkheden om aan het water te dineren. Ook de bestaande delen Westside en Marketplace gaan op de schop, hoewel wijzigingen hier vooralsnog betrekking hebben op een aantal zaken in het bijzonder. Zo wordt de nu al immens grote World of Disney-winkel in grootte verdubbeld.

150 winkels en restaurants

De nieuwe gebieden gaan ruimte innemen. Eenmaal klaar moet Disney Springs 150 winkels en restaurants bevatten, twee keer zo veel als in het huidige Downtown Disney het geval is. De grote parkeerplaats voor de deur komt zodoende te verdwijnen. Automobilisten kunnen hun voertuig kwijt in twee parkeergarages die plaats bieden aan zo’n 6000 auto’s. Disney is reeds begonnen met de transformatie van Downtown Disney naar Disney Springs. Begin 2016 moet alles af zijn, waarbij de nieuwe gedeeltes in fasen worden geopend.

Wat vind jij van deze veranderingen? Laat het ons hieronder weten of reageer via Facebook!

Disney Springs 3 - David Roark via WDW News
Foto: David Roark via WDW News