Canada Only

Het is makkelijker geworden om van JFK naar hartje Manhattan te reizen

Van JFK naar Manhattan - Alex Lopez via NYC & Company
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dat komt door de opening van Grand Central Madison: een nieuw station dat de verbinding van JFK naar Manhattan verbetert.

Het duurde even, maar eind januari ging ‘ie eindelijk open: Grand Central Madison. Een nieuw station onder het huidige Grand Central Terminal in hartje Manhattan, speciaal voor de Long Island Rail Road (LIRR).

[themify_layout_part id=34268]

Op welke manier maakt dit mijn reis sneller?

Arriveer je op het John F. Kennedy International Airport in New York City? Dan kom je het snelst én het goedkoopst in het centrum van Manhattan door de JFK AirTrain naar Jamaica, Queens te pakken. Daar kun je overstappen op het metronetwerk van de stad.

De komst van het nieuwe station verandert niet veel aan de reis met de JFK AirTrain. Het verschil is echter dat je niet per se de metro hoeft te pakken.

Je kunt in Jamaica, Queens nu ook overstappen op de Long Island Rail Road. Het voordeel daarvan is dat deze niet alleen naar Penn Station, maar ook naar Grand Central Terminal gaat.

Dat kan sneller zijn, bijvoorbeeld wanneer je hotel meer in het oosten van Manhattan ligt.

[themify_layout_part id=34170]

Wanneer rijdt deze nieuwe trein van JFK naar Manhattan?

De treinen rijden tussen 06:15 en 20:00 op weekdagen en tussen 07:00 en 23:00 in het weekend. Ze vertrekken om de dertig minuten, maar tijdens piekuren om het uur – in beide richtingen.

[themify_layout_part id=37739]

Hoe ziet het nieuwe station eruit?

Het nieuwe station, Grand Central Madison, mag er ook zeker zijn. Het is een opvallend verlichte hal waarbij in het design gebruik is gemaakt van mozaïeken. Met een béétje fantasie heeft het wel iets weg van het station Oculus, naast het One World Trade Center in Lower Manhattan.

Het is vanaf Grand Central Madison ook mogelijk om aan boord te stappen van verschillende metro’s, waaronder de lijnen 4, 5, 6 en 7.

Bron: Travel + Leisure

Van JFK naar Manhattan - Alex Lopez via NYC & Company
Foto: Alex Lopez via NYC & Company

[themify_layout_part id=34047]