Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Vanuit déze 5 Amerikaanse staten kun je het Noorderlicht zien

Noorderlicht - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je hoeft niet per se naar IJsland of Noorwegen om de Aurora Borealis te zien. Met een béétje geluk lukt het je vanuit The States ook.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]

Het noorden van Idaho

Ondanks dat Idaho helemaal niet zo heel noordelijk ligt, is het Noorderlicht vanuit deze zelf betitelde aardappelstaat gewoon te zien. Je moet daarvoor wel in het noorden zijn: vanuit steden als Boise zie je weinig meer dan je standaard sterrenlucht.

Ohio

Ook Ohio ligt, geografisch gezien, niet bijster hoog. Dat weerhoudt bezoekers van The Buckeye State er niet van hier naar het Noorderlicht te turen. Want dat kan gewoon – mits de omstandigheden aan strikte eisen voldoen. Zo moet er een zogenoemde solar storm plaatsvinden, moet de lucht vrij van vervuiling zijn én kan het alleen op plekken die aardedonker zijn.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Alaska

Wat dat betreft, hebben Noorderlicht-reizigers het in Alaska stukken makkelijker. Dit is de enige staat waarbij het zien van de lichten hoogst waarschijnlijk is. Verschillende organisaties nemen bezoekers mee op een tour langs uiteenlopende viewing locations. Populaire plekken zijn Talkeetna en Fairbanks.

Pennsylvania

Pennsylvania heeft in het Cherry Springs State Park een ultieme mogelijkheid om de lichten te zien. Het park is namelijk een zogenoemde Dark Sky Reserve – rijkelijk uitgerust met de donkerste hemels. Boek een nachttour door het park en je maakt kans om de Aurora Borealis op beeld vast te leggen.

Michigan

Ook Michigan heeft zo’n Dark Sky Reserve onder de gelederen. De naam? Headlands International Dark Sky Park. Een plaats met ideale voorwaarden voor het bekijken van het Noorderlicht, hoewel de weersomstandigheden tamelijk onvoorspelbaar zijn.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]