Canada Only

Vanuit déze Californische plekken ga je gegarandeerd walvissen zien

Highway 1 bezienswaardigheden
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Iedere winter maken zo’n 20.000 grijze walvissen de gigantische oversteek van de koude wateren van Alaska naar de zonnigere bestemmingen in Mexico. Maar zodra ze op de een of andere manier weten dat het aan het thuisfront weer warm genoeg is, keren de beesten massaal huiswaarts. Dat gebeurt ieder jaar rond de maand april. Nu, dus.

Het is niet vreemd dat Whale Watching daarom echt een dingetje is in Californië. Vanuit verschillende plaatsen in de Golden State heb je een perfect uitzicht op de migratie. Naast walvissen gaan er ook orka’s en dolfijnen terug naar huis. Bovendien hebben veel walvissen in de tussentijd jongen gekregen en dat maakt het nog eens extra bijzonder.

Waar je moet zijn? We suggereren een van déze drie locaties!


Foto: Visit California

1.    NEWPORT BEACH

In het zuiden van Californië geloven ze niet in één beste tijd om walvissen te spotten. Vanuit Newport Beach worden er year-round cruises georganiseerd waarmee je reizende vissen en andere zeedieren kunt zien. Wél is het algemeen bekend dat je in januari, februari, maart en april de grootste kans hebt om grijze walvissen, bultrugwalvissen, zeeleeuwen en dolfijnen zien. Van mei tot en met september zie je hier voornamelijk blauwe vinvissen: van oktober tot december komt er met regelmaat een dwergvinvis voorbij.Foto: Visit California

2.    MONTEREY BAY

De baai van Monterey is dé place-to-be voor iedereen die migrerende walvissen wilt zien, maar geen zin heeft om in een gammele boot de oceaan op te gaan. Wie zijn of haar auto stopt langs de kust van Big Sur, maakt in de maand april een grote kans om de dieren voorbij te zien komen.Foto: Visit California

3.    SAN FRANCISCO

San Francisco? Ja, inderdaad. Het gebeurt niet vaak, maar sporadisch zwemt er zo’n gigantisch beeld onder de Golden Gate Bridge door. Iets waar onwetende toeristen dan enorm van schrikken. Maar je kunt moeilijk dagen wachten tot dit uiteindelijk het geval is. Het is beter om mee te gaan om een reis naar Gulf Of The Farallones, een zeereservaat op zo’n 25 mijl van de kust. Ieder weekend worden er vanuit San Fran tours georganiseerd waarbij de kans groot is dat je een wal- of vinvis tegenkomt.