Canada Only

Vanuit New Orleans over de Mississippi varen? Dat doe je natúúrlijk in een raderboot!

Raderboot New Orleans - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een bezoek aan New Orleans is eigenlijk niet compleet zonder een vaarsessie over de Mississippi River. De stoomraderboot (inderdaad – met een e) is dan een goede optie – en de Steamboat Natchez is de gaafste raderboot van New Orleans.

Er waren ooit tijden waarin de Mississippi nog nét niet vol lag met stoomraderboten. De gevaartes waren in de negentiende eeuw dé manier om onder meer kolen en granen, maar ook gewoon passagiers van A naar B te brengen.

De komst van de sleepboten zorgde er zo’n honderd jaar later voor dat de raderboten langzaam richting de achtergrond werden verdreven. Momenteel vind je in heel New Orleans, ooit dé vertrekplaats voor de iconische vaartuigen, welgeteld één exemplaar.

[themify_layout_part id=34172]

Wat is de Steamboat Natchez?

Dat exemplaar luistert naar de naam Steamboat Natchez. Laat je niet misleiden door zijn historische uiterlijk, want zo oud is ‘ie niet. Hij komt uit 1975.

Ter verdediging van de boot moeten we wél zeggen dat ‘ie als vanouds is vormgegeven. Hij neemt geïnteresseerden met alle liefde mee voor een stukje varen over de Mississippi. En dat is toch wel dé manier om de skyline van The Big Easy te bekijken.

The Big Easy is New Orleans’ bijnaam, ja.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe ziet zo’n tour eruit?

Het bijzondere aan een vaarsessie met de Steamboat Natchez is toch wel dat de bemanningsleden proberen je mee terug in de tijd te nemen. Een tijd waarin de raderboten nog wél in trek waren.

Oude muziek schalt zodoende uit de speakers, terwijl een barmhartige kapitein zijn aanwijzingen door een handmegafoon brult.

Je kunt hierbij kiezen voor een Day Jazz Cruise of een Night Jazz Cruise. Beide tours duren twee uur en kosten je ongeveer €39 per persoon.

Aan boord vind je trouwens ook een giftshop en een bar. Ook niet onbelangrijk.

[themify_layout_part id=37739]

Waar vind ik deze raderboot in New Orleans?

Interesse in een reis met de Steamboat Natchez? Je vindt het vertrekpunt op 400 Toulouse Street in New Orleans, Louisiana.

Raderboot New Orleans - Unsplash
Boy Tijbosch |

[themify_layout_part id=34047]