Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Verhuizen naar de VS: 10 steden die jouw nieuwe woonplaats kunnen worden

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Op zoek naar een nieuwe start in The States? Volgens Huffington Post zijn dit dan dé places-to-be!

door Boy Tijbosch

10.    BOULDER, COLORADO

Waarom hier?

Boulder is een van de meest groene én diervriendelijke steden van Amerika, waar je ook nog uitstekend kunt eten. Daarnaast wordt het gebied omringd door mijlenlange wandel- en fietspaden in de vrije natuur. Bovendien beschikt de plaats zelf over zestig (!) stadsparken.


9.    AUSTIN, TEXAS

Waarom hier?

Austin is volgens de Amerikanen zelf ‘Music Capital Of The World’. Inderdaad: je vindt hier méér muziek dan in Nashville of Memphis. In het sfeervolle centrum vind je dagelijks live-muziek. Daarnaast is Austin schijnbaar de ultieme stad voor mensen met een hond (vraag ons niet waarom) en staat de  ze bekend om haar Food Trucks en Breakfast Tacos.


8.    SCOTTSDALE, ARIZONA

Waarom hier?

Scottsdale is ‘de meest westelijke stad van het Amerikaanse westen’. Dat zie je terug in onder meer de architectuur en de cultuur. De temperatuur? Daar moet je van houden: het kan ‘s zomers hoog oplopen. Gelukkig hebben alle 125 musea airco.


7.    MINNEAPOLIS, MINNESOTA

Waarom hier?

Zanger Prince is geboren in Minneapolis, maar we kunnen het ons voorstellen dat je niet om die reden hier gaat wonen. Waarom wel? Omdat Minneapolis de meest vriendelijke stad van Amerika schijnt te zijn én omdat er in de directe omgeving meer dan twintig meren liggen. Bovendien zijn de burgers (de hamburgers, welteverstaan) hier onovertroffen.


6.    CINCINATTI, OHIO

Waarom hier?

Cincinnati is thuis voor Amerika’s grootste Oktoberfest – wereldwijd gezien is alleen het feest in München groter. Daarnaast heerst er een sportcultuur en vind je er veel bijzondere eetgelegenheden. Niet onbelangrijk: de gemiddelde, maandelijkse huur is lager dan bij andere grote steden – 817 dollar.


5.    KNOXVILLE, TENNESSEE

Waarom hier?

Knoxville is ‘de stad van de vrijwilliger’ en staat bekend om haar country-muziek en de nabijgelegen Smoky Mountains. Daarnaast heeft Knoxville nóg een opvallende bijnaam: Streaking Capital Of The World. Kleding dragen is dus optioneel.


4.    OAK PARK, ILLINOIS

Waarom hier?

Oak Park is een a-locatie: dichterbij Chicago dan Chicago zelf kom je niet. En dat terwijl de huurprijzen hier beduidend lager liggen dan in The Chi het geval is. Bovendien is Oak Park zelf een vriendelijke en culturele omgeving, prima voor jonge families.


3.    RICHMOND, VIRGINIA

Waarom hier?

Richmond, Virginia is een stad voor jonge ondernemers. Je vindt er veel cultuur en geschiedenis. Ter illustratie: de stad heeft een van de oudste publieke markten van de VS, de 17h Street Farmers Market.


2.    PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA

Waarom hier?

Philly ligt dicht bij New York en Washington, DC, maar hier wonen is bij lange niet zo duur als in deze twee steden. De stad heeft veel historie en cultuur, maar staat voornamelijk bekend om haar culinaire specialiteit: de Philly Cheesesteak.


1.    SAN DIEGO, CALIFORNIË

Waarom hier?

Burritos, bier en surfborden. San Diego heeft als bijnaam ‘America’s Finest City’ en doet haar naam eer aan. Wat wil je ook met dertig stranden en zeventig mijl aan kustlijn…


Bron: The Huffington Post
Foto’s: 2: Anneloes Keunen/Amerika Only