Afrika OnlyCanada Only

Vijf alternatieve bestemmingen in NYC

New York City II
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Voor het eerst naar New York City? Je lijkt wel gek als je hoogtepunten Times Square en het Empire State Building overslaat. Maar wat doe je als je al vaker in de stad der steden bent geweest óf je gewoon iets minder de toerist wilt uithangen? Amerika Only doet vijf suggesties.

Brooklyn Academy of Music

Vergeet Broadway en vergeet SoHo. Als je de toeristische attracties zat bent maar tóch kunst wilt zien: kom naar de BAM – de Brooklyn Academy of Music. Een multicultureel centrum waar dans, theater en uiteraard muziek elkaar afwisselen en waar vele creatievelingen laten zien wat ze in huis hebben.

High Line Park

Central Park is het grootste en bekendste park van New York. Maar er zijn ook alternatieven. Waaronder het High Line Park, gevestigd op een ongebruikte, verhoogde spoorlijn. De strook van 1,6 kilometer biedt weer eens een ander zicht op de metropool.

Ice Cream Factory

Geen trek in een softijsje van de McDonald’s of een andere fastfoodketen? Kom dan naar Chinatown, naar de Ice Cream Factory om specifiek te zijn. De smaken? Rode bonen, sesam en lychee. Absoluut de moeite waard en ook ’s winters gewoon geopend.

Meat Packing District

De naam van deze wijk schrikt nogal wat toeristen af. Enigszins logisch, want vroeger was dit zo’n beetje de achterbuurt van Manhattan waar zich alle slachthuizen bevonden. Die tijd is voorbij. Het Meat Packing District is nu een gezellige wijk met veel bars en terrassen waar veel verschillend volk komt.

Rainbow Room

Het is een fantastisch uitzicht, vanaf het Empire State Building. Er is alleen één nadeel: je ziet het Empire State Building niet, want je staat er bovenop. Alternatief is de GE-Tower van het Rockefeller Center. Maar ga dan niet naar het Top Of The Rock, nee, stop op de 65e etage. De Rainbow Room is exclusief, maar er is geen beter uitzicht dan vanuit deze bijzondere lounge.

Heb jij nog meer tips voor New York-reizigers? Laat het ons hieronder weten óf reageer via Facebook!