Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Deze vintage trein uit de 40’s neemt je mee voor een toffe rit langs de Hudson River

Vintage Trein - United Railroad Historical Society of NJ
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Waan je in de Amerikaanse historie tijdens een treintocht van New York City naar Albany. De rit per vintage trein was in het verleden zó populair dat de tickets binnen twee minuten waren uitverkocht.

Even terug naar 1948. Hét jaar waarin Amerika kennismaakte met de 20th Century Limited.

Althans – Amerika…

Rijk Amerika, moeten we eigenlijk zeggen. De voor die tijd hypermoderne trein was namelijk speciaal bedoeld voor Amerika’s hoogste, sociale klasse. 

De 20th Century Limited bracht onder meer Marilyn Monroe en Walt Disney van New York City naar Chicago. Hij kwam daardoor bekend te staan als The Most Famous Train in the World.

Fast forward naar het heden. De 20th Century Limited rijdt opnieuw uit, maar nu mag iedereen mee.

De Hickory Creek is de laatst overgebleven passagierscoupe van de 20th Century Limited. Hij is compleet gerestaureerd en vertrekt dit jaar op meerdere momenten vanuit New York City naar Albany.

[themify_layout_part id=34315]

Hoe ziet zo’n rit in een vintage trein eruit?

De treinrit, die mogelijk wordt gemaakt door het bedrijf Hudson River Rail Excursions, moet reizigers het idee geven dat ze aan boord zijn beland van een locomotief uit de jaren veertig. Klein verschil: de route gaat dit keer niet van New York naar Chicago, maar van New York naar Albany. Langs de Hudson River – om precies te zijn.

Je dag begint om 11:20 op Penn Station, waar je aan boord stapt van de Hickory Creek. Op weg naar Albany krijg je lunch en drankjes geserveerd. 

Je arriveert om 13:50 op het station Albany-Rensselaer. Tegen het einde van de middag kun je jezelf opmaken voor de terugreis. Om 19:05 ben je weer in hartje Manhattan.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe kom ik aan kaartjes?

Hudson River Rail Excursions startte enkele jaren geleden met dit initiatief. Dat begon met vier vertrektijden. De bijbehorende kaartjes waren binnen twee minuten allemaal uitverkocht. Later werden er nog eens acht opties bijgedaan. En je raadt het al: ook die waren binnen een mum van tijd verdwenen.

Het bedrijf heeft het daarom voor 2023 maar wat groter aangepakt. De vintage trein vertrekt dit jaar op verschillende dagen in februari, april, mei, september en oktober. Check de website van Hudson River Rail Excursions voor de exacte vertrekdagen.

Kaartjes kopen kan ook op deze website. Ze kosten, afhankelijk van welk treinstel je kiest, $149 óf $349 per persoon.

Hudson River Rail Excursions - United Railroad Historical Society of NJ
Foto: United Railroad Historical Society of NJ

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]