Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Volgens Amerika-specialist Tioga Tours is DIT de populairste roadtrip door Amerika

Arches National Park - Unsplash

Reizen door The States kan natuurlijk op uiteenlopende manieren. Via een roadtrip door Florida, bijvoorbeeld. Of door met een camper de complete Highway 1 van Seattle naar San Diego te rijden. Maar er kan er maar één reis het populairst zijn. We vroegen Tioga Tours welke dat is – en we kregen dit als antwoord…

Best of the West.

Een klassieke camperreis door het Zuidwesten van Amerika én langs de westkust.

San Francisco Park Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Vertrek vanuit San Francisco

Best of the West start direct op een van Amerika’s allerleukste bestemmingen: San Francisco. Reizigers halen hier hun camper op – uiteraard nadat ze de stad hebben verkend. De eerste etappe van de rondreis gaat naar Yosemite National Park. Road trippers hebben hier alle tijd om Glacier Point te bezoeken óf over de naamgever van Tioga Tours te rijden: de toffe Tioga Road.

Het is vanaf Yosemite National Park ongeveer twee uur rijden naar Mono Lake: een zoutmeer vol grillige rotsformatie’s die tufa’s worden genoemd.

De etappe daarna is een stuk langer. Je rijdt dan in zes uur tijd naar de gokhoofdstad van de wereld: Las Vegas.

Utah Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Rode rotsen

Na Las Vegas loodst de trip je door de landschappen die het vaakst worden geassocieerd met het Amerikaanse westen. Zion National Park, Bryce Canyon National Park en Capitol Reef National Park staan allemaal vol met roodoranje monolieten, hoodoo’s en andere rotsformaties. Allemaal onmisbaar tijdens een éérste reis naar de Verenigde Staten.

Méér bestemmingen die aan deze officieuze, roodoranje eis voldoen, zijn Monument Valley, Arches National Park en natúúrlijk de Grand Canyon. Ze komen allemaal voorbij tijdens Best of the West.

Daarbij is ook tijd ingeruimd voor een bezoek aan Page. Dit is een prima uitvalsbasis voor bijvoorbeeld de slot canyon Antelope Canyon en het kunstmatige meer Lake Powell.

Highway 1 2 - Unsplash
Boy Tijbosch |

Los Angeles en Highway 1

Na een pitstop in het warme Lake Havasu City, een stad die in het bezit is van de oorspronkelijke London Bridge, gaat de reis verder naar Los Angeles. Hiervandaan begin je – na een bezoek aan Disneyland, Universal Studios Hollywood of een van de stranden – aan misschien wel het mooiste deel van de roadtrip: Highway 1.

Highway 1 brengt je, via knusse plaatsen als Carmel en San Simeon, langs de kust naar de stad waar het allemaal begon. Vanuit San Francisco reis je – helaas – weer terug naar Amsterdam.

San Francisco Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Voorgestelde route

Dag 1 San Francisco

Dag 2 San Francisco

Dag 3 Van San Francisco naar Yosemite National Park

Dag 4 Yosemite National Park

Dag 5 Van Yosemite National Park naar Mono Lake

Dag 6 Van Mono Lake naar Las Vegas

Dag 7 Van Las Vegas naar Zion National Park

Dag 8 Van Zion National Park naar Bryce Canyon National Park

Dag 9 Van Bryce Canyon National Park naar Capitol Reef National Park

Dag 10 Van Capitol Reef National Park naar Arches National Park

Dag 11 Arches National Park

Dag 12 Van Arches National Park naar Monument Valley

Dag 13 Van Monument Valley naar Page

Dag 14 Van Page naar Grand Canyon National Park

Dag 15 Van Grand Canyon National Park naar Lake Havasu

Dag 16 Van Lake Havasu naar Los Angeles

Dag 17 Los Angeles

Dag 18 Van Los Angeles naar San Simeon

Dag 19 Van San Simeon naar Monterey

Dag 20 Van Monterey naar San Francisco

Dag 21 San Francisco

Dag 22 San Francisco

Deze reis boeken

Wil je je aansluiten bij de lange lijst reizigers met interesse in Best of the West? Vraag dan – geheel vrijblijvend – een offerte aan bij Tioga Tours. Je ontvangt deze binnen een dag – én binnen je budget.

Handig om te weten: de reizen van Tioga Tours zijn altijd customizable. Je kunt er dus voor kiezen om bepaalde bestemmingen weg te laten óf juist toe te voegen – Death Valley National Park, bijvoorbeeld.

Bezoek voor meer info de infodagen van het in Zwolle gevestigde Tioga Tours. Kijk hier voor een overzicht aan komende dagen.

Dit is een gesponsord artikel.