Canada Only

Voor €60 naar Amerika? Deze maatschappij wil het proberen!

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Door passagiers op te stapelen, wel te verstaan…

door Boy Tijbosch


Gaan we in de toekomst voor zes tientjes naar de Verenigde Staten? Als het aan Norwegian Airlines ligt wel. De maatschappij wil vanaf 2017 beginnen met het aanbieden van goedkope vluchten naar The States – prijzen gaan vanaf zestig euro voor een enkeltje.

VERTREK EN AANKOMST

De Noren stijgen dan op vanaf Edinburgh, Schotland en Bergen, Noorwegen. Je moet dus eerst in deze landen zien te komen vóór je aanspraak maakt op de gunstige tarieven. Daarnaast is het ook niet helemaal een realistische verwachting om te denken dat je daadwerkelijk voor zestig euro de lucht in gaat: Norwegian Airlines heeft al aangegeven dat dit absolute bodemprijzen zijn. De gemiddelde prijs voor een retourtje liggen naar verwachting rond de 265 euro.

De mogelijke bestemmingen in de VS zijn Westchester County Airport en Bradley International Airport. Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar deze luchthavens liggen op respectievelijk anderhalf en drie uur bij New York vandaan. Door te landen op dergelijke, kleinere luchthavens zijn maatschappijen in staat transatlantische vluchten goedkoper aan te bieden.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen