Canada Only

Voor op je bucketlist: kamperen in Monument Valley!

Monument Valley - Dennis van Wijk via Riksja Travel
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Kamperen in Monument Valley, middenin misschien wel de allermoóíste bestemming van de Verenigde Staten: wie wilt dat nou niet? Je regelt het via onze vrienden van Riksja Travel.

Geen wifi en geen televisie, maar wél mogelijk de tofste reiservaring die je ooit gaat beleven. Riksja Travel biedt je namelijk de mogelijkheid om te kamperen in Monument Valley – op de grens van Arizona en Utah. Zo maak je op sublieme wijze kennis met de taal, tradities én cultuur van de Navajo.

Tijdens deze trip staar je niet naar een scherm, maar naar de sterren, terwijl een lokale gids je van alles vertelt over de indrukwekkende omgeving. Dat doe je in een klein en internationaal groepsverband, bestaande uit minimaal twee en maximaal twaalf personen.

Genoeg gelezen en meteen bestellen? Kijk dan hier!

Monument Valley - Dennis van Wijk via Riksja Travel
Foto: Dennis van Wijk via Riksja Travel

Hoe ziet kamperen in Monument Valley eruit?

Rondrit

De reis begint bij het Navajo Welcome Center. Daar ontmoet je een Navajo-gids je gedurende je tweedaagse avontuur begeleidt. Spring bij hem of haar achterin de jeep en geniet van een rondrit door het natuurgebied, langs plekken die je waarschijnlijk herkent uit vele Wild West-films. 

Bijkomend voordeel: de gids brengt je naar bestemmingen waar je met een eigen auto of camper niet kan en mag komen.

Je eindigt uiteindelijk bij je kampeerplaats. Hier krijg je een matje met een slaapzak en zet je zelf je tent op. 

Eten en drinken

Natúúrlijk is er ook gedacht aan je voeding. De Navajo serveren traditionele taco’s met steak – hoewel er ook een vegetarische optie is. Je drinkt frisdrank of water, want alcohol is in Monument Valley niet toegestaan.

Na het eten vertelt de gids je het een en ander over de Navajo-verleden. Dat doet hij bewust op deze manier, want de Navajo hebben géén geschreven geschiedenis. Stel gerust vragen: ze worden graag beantwoord.

Slapen

Daarna is het tijd om te slapen onder de indrukwekkende sterrenhemel. Dat is maar goed ook, want de volgende ochtend gaat de wekker vrij vroeg. De reden: de geweldige zonsopkomst van Monument Valley. Die wil je natúúrlijk niet missen…

Je bent rond 09:00 weer op de plaats waar je trip begon: het bezoekerscentrum. Daar neem je afscheid van je gids en kun je je weg vervolgen richting andere bestemmingen van het Amerikaanse Westen, waaronder Antelope Canyon, Bryce Canyon National Park en méér.

Monument Valley - Dennis van Wijk via Riksja Travel
Foto: Dennis van Wijk via Riksja Travel

Hoe boek ik kamperen in Monument Valley?

Interesse in een nachtje kamperen in Monument Valley? Snappen we. Check dan deze pagina voor meer info over bijvoorbeeld de prijzen.

Check tot slot nog even het onderstaande filmpje voor méér sfeerimpressies!