Afrika OnlyCanada Only

Voor één dag naar de Bahama’s? Het kan vanuit Florida!

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Zeg je Bahama's, dan denk je aan witte stranden, een felblauwe en zo'n typisch Caribisch sfeertje. Een omgeving waar je best een dag wilt rondlopen. Omdat in Amerika zo ongeveer alles mogelijk is kun je, vanuit Florida, letterlijk één dag naar de Bahama's. Er vertrekt dagelijks een shuttle vanaf Port Everglades – de haven van Fort Lauderdale.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

HET PROGRAMMA

Interesse? Dan moet je er vroeg bij zijn – de boot vertrekt acht uur 's ochtends. Omdat je naar een ander land reist vereist de douaneprocedure dat je minstens één uur van tevoren bij de haven bent. Vroeg opstaan dus – wanneer je in Miami verblijft. Slaap je in Orlando? Dan moet je middenin de nacht vertrekken wil je, letterlijk en figuurlijk, de boot niet missen.

De ferry doet zo'n vier uur over de tocht van Florida naar Freeport, Grand Bahama. De veerdienst wordt uitgevoerd door een wat verouderd cruiseschip. Echt armoedig is het niet, hoewel je ook geen luxe hoeft te verwachten. Wél is er een winkel, een (prijzig) restaurant en een serie ligbedden waarop je de gevolgen van het té vroeg opstaan kunt wegwerken.

Eenmaal aangekomen in Freeport word je, na een opvallend korte procedure (ambtenaren kijken alleen even vluchtig naar je handdoek) per bus naar het centrale deel van het eiland gebracht. Hier vind je winkels, plaatsen om een verse kokosnoot te eten en natuurlijk het witte strand. Rond vijf uur 's middags brengt de bus je weer richting de boot, die om zeven uur vertrekt.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

WÉL OF NIET DOEN?

Ben je een snelle reiziger die graag zoveel mogelijk plekken in korte tijd bezoekt? Dan is deze trip iets voor jou. Ten slotte kun je na afloop wél zeggen dat je op de Bahama's bent geweest, een land waar je anders misschien nooit was gekomen. Wie liever in rustig tempo reist kan beter in Florida blijven. Zoals gezegd is dit geen luxe cruise en ben je afhankelijk van de snelheid waarop de daadwerkelijke aankomst wordt gerealiseerd. Gaat dit niet helemaal goed, dan verdwijnen er zomaar dertig minuten van jouw dagtrip. De keuze is aan jou.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen