Canada Only

Waar moet ik zijn op 4 juli?

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Amerika biedt véél manieren om Independence Day te vieren. We doen een aantal suggesties.

door Boy Tijbosch en Ben’s Orlandotips

IN EEN STAD?

Tijdens Fourth Of July staan bombastische vuurwerkshows centraal in vrijwel iedere grote stad. Neem nu het normaal relatief rustige Nashville. Opééns is de stad thuis voor de op één-na-grootste vuurwerkshow van het land. Chicago biedt mensen de kans om de explosieve voorstelling te bekijken vanaf Lake Michigan. De topper is, vanzelfsprekend, New York City. Het door Macy’s gesponsorde vuurwerk is al sinds 1976 een begrip en het beste te zien vanaf de Brooklyn Bridge. ‘t Begint 21:00, maar drie uur van tevoren aanwezig zijn is alles behalve overbodig.

IN EEN HISTORISCH PARK?

A Minute Man National Historic Park. Grote kans dat je er nog nóóit van gehoord hebt, maar een monumentaal park als deze trekt álles uit de kast om Independence Day om een respectvolle, traditionele manier te vieren. Maar ook op dat gebied is er maar één plaats die er écht toe doet: het Independence National Historic Park in Philadelphia. Aan de hand van muziek en ceremonies beleef je de dag van de onafhankelijkheidsverklaring gewóón opnieuw.

IN EEN NATIONAAL PARK?

Veel Amerikanen gebruiken Independence Day simpelweg als extra lang weekend. Ze trekken massaal de nationale parken in, met als resultaat overvolle campings en drukke wandelroutes. En waarvoor, is de vraag. Parken als Yosemite en Zion organiseren weinig tot géén speciale evenementen. Vuurwerk is er zelfs verboden. Onze tip? Vermijd de NP’s op 4 juli.

IN EEN PRETPARK?

Legoland, Sea World, Universal Studios: ze houden het allen bij kleinschalige vieringen met iets meer shows dan gebruikelijk. Disney World? Daar weten ze niet wat kleinschalig is. Magic Kingdom organiseert een vuurwerkshow van veertien minuten boven het hele park. Epcot verlengt haar gebruikelijke Illuminations-voorstelling met een bloedstollende, grote finale. En ook in Hollywood Studios is het vanaf 22:15 feest.