Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Waarom Chicago écht de moeite waard is

Chicago
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Chicago is een van de grootste en bekendste steden van de VS. Dáárom – een overzicht van wat te doen in Chi-Town, The Windy City óf gewoon Chicago.

Chicago is populair. Aanvullend op de reeks bijnamen hierboven wordt de stad ook wel America’s Second City genoemd, nét onder New York City. In bepaalde zin lijkt de metropool ook wel op NYC: druk centrum, veel hoogbouw. Ware het niet dat Chicago haar eigen hoogtepunten heeft, te beginnen met de prachtige ligging aan Lake Michigan. Het maakt de metropool nét iets minder beklemmend en sfeervoller dan andere steden.

ChicagoThe Loop

Chi-Town komt tot leven in de zomer. De karakteristieke blues en jazz zijn dan overal te vinden en de beste restaurants van de Verenigde Staten openen hun deuren tot laat. Op dergelijke momenten bestaat er geen betere plek om te zijn dan The Loop, het drukke zakencentrum van Chicago. Onder de immense hoogbouw vind je het Millennium Park, het Shedd Aquarium en de Gloud Gate – een kunstwerk dat een weerspiegeling geeft van de imposante skyline.

ChicagoJohn Hancock Center versus Willis Tower

Over skyline gesproken – Chicago is ook te zien vanáf de hoogbouw. Het John Hancock Center biedt een fenomenaal uitzicht over de stad vanaf haar glazen uitkijkplatform. Niet dat je vanaf de Willis Tower géén goed zicht hebt. Laatstgenoemde toren is mogelijk nog hoger. Met haar 442 meter is deze wolkenkrabber het hoogste gebouw van de Verenigde Staten.

ChicagoLake Michigan en Navy Pier

Het unieke aan Chicago is dat je jezelf simpel aan de drukte kunt onttrekken. Eén blik op Lake Michigan is voldoende. Het meer is zó groot dat het lijkt alsof Chicago aan zee ligt. Een soort Volendam-effect op z’n Amerikaans. Navy Pier is een van de hoogtepunten aan het water, een ietwat toeristisch geheel van attracties, theaters, biertuinen en restaurants.

En dan is er nog Mag Mile – een reusachtig winkelcentrum waar de bekendste zaken allen een filiaal hebben. Middenin de stad.

ChicagoNaar Chicago

Plannen om naar Chicago te gaan? Laat je dan hier verder inspireren!