Afrika OnlyCanada Only

Waarom het oké is om al je geld uit geven aan reizen naar Amerika

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Backpackers, road trippers en wereldreizigers zeggen het al jaren, maar nu klinkt er ook een stem vanuit de wetenschap die hun roep ondersteunt: reizen is gezond en maakt méér gelukkig dan wat dan ook.

De opvallende uitspraak is afkomstig van Thomas Gilovich, psycholoog aan de Cornell University in New York. Volgens hem wordt waarde foutief toegekend aan objecten. ‘We kopen spullen die ons gelukkig kunnen maken – en dat lukt. Maar alléén voor een korte tijd. Nieuwe dingen zijn eerst aantrekkelijk, maar worden daarna onderdeel van ons leven.’


Foto: Visit California/Carol Highsmith

Gilovich raadt mensen niet langer te sparen voor dure televisies of exclusieve meubelen, maar het geld uit te geven aan ervaringen die écht onderdeel van een persoon worden. Daaronder vallen reizen, maar ook outdoor-activiteiten, het opdoen van nieuwe vaardigheden en het bezoeken van tentoonstellingen.


Foto: Florida Keys News Bureau

De verklaring van Gilovich zou in ieder geval verklaren wáárom die reis naar de Amerikaanse westkust nog helder in je geheugen staat, terwijl er ergens in de schuur nog een oude Furby ligt weg te rotten. Anyway – wie geld te besteden heeft doet er goed aan om het uit te geven aan bijvóórbeeld dit:


Foto: VISIT FLORIDA


DE AMERIKA-QUIZ!

Is Amerika jouw favoriete vakantieland en weet jij alles over de USA? Doe dan mee met De Amerika-Quiz op 3 april! Een dag vol spannende vragen, mooie prijzen en vooral héél véél Amerika!

Aanmelden?

Stuur een mailtje met daarin jouw teamnaam én het aantal deelnemers naar info@AmerikaOnly.nl óf app naar 06 41 31 07 71. Je ontvangt dan informatie over de betaling en je tickets.

Zaal open: 12:00
Aanvang: 12:30-15:00
Deelname + 2 consumpties: €10 p.p.

Locatie:

De Nozem en de Non
A. Verherenstraat 1
1961 GD Heemskerk

Maximaal vier personen per team.
Wees er snel bij: vol = vol!