Canada Only

Waarom je ooit moet eten bij de Texas Roadhouse

Texas Roadhouse - Fair Use
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een van Amerika’s populairste steakhouses wordt door internationale reizigers nogal eens ondergesneeuwd. Ten faveure van Outback Steakhouse, bijvoorbeeld. En dat is zonde – om onder meer déze redenen.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

1.

De steaks zijn goud

Zoals je van een steakhouse mag verwachten, zijn sirloins, ribeyes en t-bones dé specialities van het huis. Gerucht gaat dat de chefs die ze bereiden dit doen in een soort koelcel. Schijnt beter te zijn voor de smaak, of zo. Weet je – vergeet dit. Bestel gewoon een sirloin als je hier ooit naar binnen loopt.

2.

Je kunt alle maten aanvragen

De grootste maat steak is – als we zo eens naar dat menu kijken – een ribeye van 20 oz. Maar stel – je hebt zoveel honger dat je een Porterhouse van 28 oz ook wel wegkrijgt. Dan kun je daar gewoon om vragen – en dan wordt dat voor je geregeld. Ze snijden de steaks hier tenslotte pas in het restaurant.

3.

Je krijgt er een bodemloze bucket met pinda’s bij

Bodemloos omdat ‘ie, wanneer leeg, gewóón weer wordt aangevuld met een nieuwe lading doppinda’s. Oh – en die schillen mag je op de grond pleuren. Dat moet je thuis eens proberen…

4.

Ook het brood is onbeperkt

Het gaat om bolletjes die iets weghebben van kadetjes en worden opgediend met kaneelboter.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

5.

De serveerders zingen voor je

Als je jarig bent, althans. Dat is misschien een béétje cheesy, want er hoort ook een dansje bij en daar zijn sommige medewerkers nu niet eenmaal niet zo bedreven in. Maar whatever – leuk voor erbij.

6.

Ze hebben, soort van, hun eigen variant op de Bloomin’ Onion

Bloomin’ Onion? Je weet wel – dat voorgerecht waar ze bij Outback Steakhouse wereldberoemd mee zijn geworden. Grote ui, in één keer in de frituur gesodemieterd, heel erg ongezond? Die ja. 

Well – bij Texas Roadhouse hebben ze een eigen versie. Dat is de Cactus Blossom: misschien een lichtelijke vorm van plagiaat, maar daarom niet minder smakelijk. En niet minder koolhydraatrijk, maar dat terzijde.

7.

Ze serveren – komt ‘ie – Loaded Sweet Potatoes

Te bestellen als bijgerecht en heel erg lekker. 

‘En zoete aardappelen zijn ook nog eens gezonder dan gewone piepers!’ 

Nou – deze niet, kunnen we je vertellen. Hij wordt namelijk gevuld met marshmallows en karamelsaus.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

8.

Het is makkelijk om een Texas Roadhouse te vinden

Het restaurant heeft 460 filialen in 49 Amerikaanse staten. Tenzij je naar Hawaii gaat, is er eigenlijk géén excuus om Texas Roadhouse te skippen.