Canada Only

Waarom Kingman in Arizona ab-so-luut een bezoek waard is

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Arizona? Dan denk je hoogst waarschijnlijk als eerste aan de Grand Canyon en niet aan een plaatsje als Kingman. Nu gaan we ook heus niet beweren dat je Kingman boven misschien wel dé attractie van het Amerikaanse westen moet verkiezen. Maar mócht je in de buurt zijn, dan is het écht een aanrader om hier toch eventjes te stoppen.

En Kingman missen is ook niet zo moeilijk. Het dorpje zelf is misschien niet heel groot – het ligt wel aan de beroemdste weg van The States. Net als veel Amerikaanse dorpjes bloeide ook Kingman op tijdens de hoogtijdagen van de Route 66. Veel van dat soort plaatsjes zijn min of meer verdwenen nadat de komst van de Interstate de status van de 66 als handelsweg definitief om zeep hielp. Maar Kingman? Dat is blijven bestaan.

Old Town

En hóe. In tegenstelling tot veel 66-bestemmingen lijkt Kingman er alleen maar op vooruit te zijn gegaan. Dat zie je bijvoorbeeld terug aan het historische centrum. Beale Street is de centrale straat van Old Town en is een aaneenschakeling van sfeervolle brouwerij, BBQ-restaurants koffiezaken. Stap even uit de auto om hier rond te kijken en waan je eventjes in een tijd waarin Route 66 nog een echte functie had.

Route 66

En over de 66 gesproken – je kunt daadwerkelijk een stuk rijden over een origineel deel van de voormalige handelsweg. De Mother Road is intact gebleven tussen Kingman en Seligman. De tankstations, diners en neon signs hebben de tand des tijds overleefd en zijn nu must-sees voor iedere fan van Americana. Zeker weten een bezoek waard!

Kingman bezoeken doe je het beste tijdens een rondreis door het Amerikaanse westen. Hier en hier vind je dit soort reizen, maar let er dan wel op dat het programma ook langs Kingman gaat. Wil je zelf een route uitstippelen? Boek dan hier een fly-drive vanuit Phoenix. Losse hotels vind je hier en hier. Alleen een huurauto boeken kan via Sunny Cars en Holiday Cars.

Kingman
davida3
Kingman
dconvertini
Kingman
Jared
Kingman
Jerry Huddleston
Kingman
Randy Heinitz
Kingman
Jared