Afrika OnlyCanada Only

Waarom een road trip over de Blue Ridge Mountains dé ultieme herfsttrip is

Great Smoky Mountains National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[themify_layout_part id=”30560″]

Het najaar is begonnen. Dat betekent ook dat je op veel reissites wordt doodgegooid met tips over de Fall Foliage in Vermont, de Indian Summer in Zion National Park en de herfstbladen van upstate New York. Hoewel we natuurlijk niet gaan ontkennen dat die bestemming in de herfst fantastisch zijn, is er meer. Véél meer. Het zuiden van The States is bijvoorbeeld host voor deze fantastische herfsttrip.

De Blue Ridge Mountains? Die associeer je waarschijnlijk met de Blue Ridge Parkway – een van de meeste bekende road trips van Amerika. De bergketen is in werkelijkheid véél groter dan alleen deze route. Ze begint in Georgia en strekt all the way naar Pennsylvania. Daarom beginnen we deze ultieme herfsttrip in het noorden van de eerstgenoemde staat.

[themify_layout_part id=”30361″]

Helen

Bij de Russel Brasstown Scenic Byway, om precies te staan. Deze snelweg brengt je langs verschillende, in de herfst schitterende bergen langs de Chattahoochee River. De eerste stop maak je in het dorpje Helen. De bouwstijl die hier de dienst uitmaakt, geeft je het gevoel dat je eigelijk in Duitsland bent. Kan het nóg Duitser? Jawohl. Hier vieren de bewoners namelijk ieder najaar Oktoberfest. Nóg een reden om in de herfst naar de Blue Ridge Mountains te gaan.

Brasstown Bald

Vanuit Helen is het iets meer dan een halfuur rijden naar een van Georgia’s must-sees. Brasstown Bald is het hoogste, natuurlijke punt van de staat. Vanzelfsprekend heb je hiervandaan een geweldig uitzicht over de Blue Ridge Mountains en de rest van Georgia.

[themify_layout_part id=”30686″]

Clayton

Een uur verder ligt het bergstadje Clayton. Hier geen Europees aanvoelende taferelen, maar juist een unieke Amerikaanse sfeer. Antiekzaken, galerijen en kleine restaurants maken de bestemming knus. Bovendien is het een goede locatie om te overnachten. Toch nog even doorrijden. Rij dan voor meer roodoranje bomen dor het Chattahoochee-Oconoee National Forest en let goed op bij het invoeren op je GPS.

Tallulah Gorge State Park

Tallulah Gorge State Park is nog een reden waarom een road trip over de Blue Ridge Mountains zo’n aanrader is. Deze kolossale kloof, gevormd door het water van de Tallulah River, is misschien geen Grand Canyon, maar zeker in de herfst absoluut de moeite waard. Hiervandaan is het zo’n anderhalf uur rijden naar Swain County. Dit is het officiële startpunt voor het mooiste deel van de route. En ja – dat is natúúrlijk de Blue Ridge Parkway.

[themify_layout_part id=”30801″]

Blue Ridge Parkway

De Blue Ridge Parkway heeft meerdere stopplekken waar je een geweldig uitzicht over de benevelde bergtoppen hebt. Daarna nog steeds zin om door te rijden? Dan kun je net zo fraaie Skyline Drive er direct aan vast plakken. Het eindpunt is Front Royal – op iets meer dan anderhalf uur van Washington DC. Mócht je het Witte Huis van dichtbij willen zien, dan is dit dé kans.