Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is Roadside America op z’n best: Wall Drug in South Dakota

south dakota
Chad Coppess via Travel South Dakota
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Wall Drug in Wall, South Dakota is een uniek Amerikaans winkelcentrum vol comfort food, Wild West-souvenirs en koffie van, echt waar, $0,05. Een erg toffe stop tijdens je roadtrip door The Mount Rushmore State!

Wat begon als een kleine apotheek groeide, dankzij het strategisch plaatsen van reclameborden over gratis ijswater, uit tot een enorme must-see in de staat South Dakota. Want het plaatsje Wall mag dan maar achthonderd inwoners hebben: het huisvest wél een van de populairste attracties van de staat.

Maak ook een stop bij Wall Drug om te zien what it’s all about.

🇺🇸 Lees ook: Medora, North Dakota is een van Amerika’s meest onderschatte bestemmingen

south dakota
Chad Coppess via Travel South Dakota

Wat is Wall Drug?

Wall Drug bestaat uit een verzameling winkels in cowboythema. Daaronder vallen de originele drogisterij, maar ook een cadeauwinkel en verschillende restaurants. Wall Drug heeft daarnaast een kunstgalerij met maar liefst driehonderd originele olieverfschilderijen.

De typisch Amerikaanse gewaarwording is populair geworden door iets heel simpels: het gratis aanbieden van ijswater aan vermoeide reizigers. Dat doen ze nog steeds, hoewel chauffeurs hier nu niet meer alleen een verfrissende pauze komen houden. Wall Drug is namelijk uitgegroeid tot een cultureel én historisch fenomeen.

Toch bijzonder, zeker gezien het feit dat Wall ooit bekendstond als het geografische centrum van nergens

south dakota
Chad Coppess via Travel South Dakota

Wat kan ik doen in Wall Drug, South Dakota?

Bezoek tijdens je bezoek aan Wall Drug zéker het Western Art Gallery Restaurant. Je kunt hier genieten van de beroemde bizonburgers, zelfgemaakte donuts en de immens populaire koffie die – echt waar – $0,05 kost.

Reis je met kids? Ga dan naar de achtertuin van Wall Drug. Deze is tijdens de zomermaanden geopend en biedt allerlei kleine attracties, waaronder een mini-Mount Rushmore en een levensgrote t-rex-robot.

Je kunt Wall Drug bovendien uitstekend combineren met een bezoek aan het schitterende Badlands National Park. De dichtstbijzijnde ingang ligt op elf minuten rijden.

…en tot op heden biedt Wall Drug nog steeds gratis ijswater aan. Veel reizigers die stoppen bij Wall Drug vertrekken wakker en fris.

south dakota
Chad Coppess via Travel South Dakota

Waar vind ik Wall Drug?

Wall Drug bevindt zich in de stad Wall in South Dakota. Het adres van het winkelcentrum is 510 Main Street. Een perfecte stop voor iedereen die over Route 90 rijdt.

Dit artikel wordt je aangeboden door The Great American West