Canada Only

Welkom in Wallace: een van de meest sfeervolle dorpjes van heel Amerika

Wallace Idaho
Photo Credit: Visit Idaho
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wallace in Idaho is een historisch mijnstadje met een heel gezellig centrum. Hij staat in z’n geheel in Amerika’s National Register of Historic Places.

Hoe gaaf we de Amerikaanse grote steden ook vinden: de charme van het échte Amerika vind je eigenlijk eerder in de wat kleinere plaatsjes. Bij voorkeur dorpjes die sinds het begin van de negentiende eeuw niet zo gek veel zijn veranderd…

Lees ook 5 winterse activiteiten in Idaho die je eigenlijk ooit moet hebben gedaan

Wallace Idaho
Photo Credit: Visit Idaho

Wat is Wallace in Idaho?

Wallace is daar een goed voorbeeld van, hoewel het niet de sfeer is waarom Wallace zo beroemd is. Dat is namelijk de zilverproductie. Het dorp en zijn omringende mijnen maken dit tenslotte al ruim honderd jaar. Daarmee is Wallace ’s werelds grootste producent van zilver.

Het is, enigszins logisch, ook de rijkste mijnstad die nog bestaat.

Wallace Idaho
Photo Credit: Visit Idaho

Wat kan ik doen in Wallace in Idaho?

Het verbaast je dan waarschijnlijk ook niet dat Wallace voornamelijk in het teken staat van deze zilverproductie. Je kunt een ondergrondse mijn bezoeken, maar ook een mijnmuseum binnenstappen. Een oud bordeel (écht waar) verkennen in het Oasis Bordello Museum óf shoppen bij een van de unieke winkeltjes aan 6th Street.

Wallace is verder erg populair onder liefhebbers van Amerika’s Great Outdoors – en dan vooral onder mountainbikers. Dat komt doordat de directe omgeving van het dorp over ruim 1.500 kilometer aan bike-paden (!) beschikt: het grootste moutainbikesysteem ter wereld.

Maar er is meer. Route of the Hiawatha Trail is een fietsroute van zo’n 25 kilometer langs schitterende natuur. Als je daarna nog energie over hebt, kun je ook beginnen aan de Trail of the Coeur d’Alenes. Zelfde principe, iets langer: bijna 120 kilometer.

Wallace Idaho
Photo Credit: Visit Idaho

Hoe kom ik in Wallace?

Wallace ligt in het noorden van Idaho: een streek die je het beste kunt combineren met andere staten in The Great American West. Dit is een regio waartoe ook Montana, North en South Dakota en Wyoming behoren. Zo combineer je Idaho bijvoorbeeld met Glacier National Park en Yellowstone National Park.

Dit artikel wordt je aangeboden door The Great American West.