Canada Only

Washington DC

Washington DC - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dat Washington DC de hoofdstad van de Verenigde Staten is – dat wist je waarschijnlijk al. Veel inwoners van DC werken dan ook voor de regering, zowel rechtstreeks als via politieke centra en universiteiten. Wist je dat deze stad ook een hele leuke bestemming is? Washington DC moet het qua populariteit afleggen tegen onder meer New York City en Boston. Je ziet hier echter meer dan voldoende bestemmingen die je citytrip naar DC een meer dan geslaagde maken. Lees verder voor meer Washington DC bezienswaardigheden!

Direct naar

Washington DC bezoeken
National Mall
Bezienswaardigheden en activiteiten
Natuur
Georgetown
Bezienswaardigheden en activiteiten
Penn Quarter
Bezienswaardigheden en activiteiten
Het stratensysteem van Washington DC
Praktische info
De tijd in Washington DC
Het weer in Washington DC

[affiliate location=”washingtondc” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”washingtondc” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”washingtondc” type=”ticketlinks”]

Washington DC - PixabayWashington DC bezoeken

National Mall

Vrijwel alle voor reizigers interessante Washington DC bezienswaardigheden bevinden zich aan de National Mall. Dit is een groot gebied dat zich strekt van het Lincoln Memorial tot aan Capitol Hill. Musea zijn er goed vertegenwoordigd. Veel filialen van het wereldberoemde Smithsonian Institute zijn hier te vinden. Deze tentoonstellingen beschikken over uiteenlopende collecties en worden door de Amerikaanse overheid beheerd, waardoor ze allemaal gratis zijn. De kopstukken van de Amerikaanse politiek, het Capitool en het Witte Huis, mogen natuurlijk niet worden overgeslagen. Het is zelfs mogelijk deze gebouwen daadwerkelijk te bezoeken. Dit moet je echter ver van tevoren plannen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Het Witte Huis
Het Witte Huis is een van de bekendste Washington DC bezienswaardigheden en bovenal bekend als de ambtswoning van de zittende president.

Check voor meer info over deze bestemming onze pagina over het Witte Huis.

Het Capitool
Het Capitool is de plaats vanuit waar de regering van de Verenigde Staten haar wetten opstelt en de regels voorschrijft. Het Huis van Afgevaardigden ontmoet hier dagelijks de Senaat en het gebouw zelf staat bol van de historie. Alles over deze markante geschiedenis van het hoogste gebouw van Washington DC is terug te vinden in het bezoekerscentrum. Je komt hier van alles te weten over de achtergrond en historie van het pand, wat aan de hand van beeld en geluid wordt verteld. Het is ook mogelijk om een tour door het fraaie gebouw te nemen en het is zelfs een optie om als toeschouwer een zeer streng bewaakt debat bij te wonen. Kijk op de officiële website, www.visitthecapitol.gov, voor exacte tijdstippen van toegankelijke sessies.

Washington Monument
Het Washington Monument is het 170 meter hoge monument voor de deur van het Witte Huis. Deze obelisk torent werkelijk overal bovenuit. Het is daarmee een opvallende verschijning in het verder vrij plat gebouwde Washington DC. Het monument is verrijkt met vlaggen van alle vijftig staten en een groot aantal gedenkstenen. Het tamelijk smalle monument is ook aan de binnenkant te verkennen. Bezoekers die niet erg claustrofobisch zijn aangelegd, kunnen de obelisk beklimmen tot aan het speciale observatiedek. Dit bezoek is gratis, maar geïnteresseerden doen er goed aan tijdig te reserveren via de website van het monument.

Lincoln Memorial
Het Lincoln Memorial is een ode aan wat volgens velen de beste president is die Amerika ooit heeft gekend. Het monument heeft de bouwstijl van een Romeinse tempel en het indrukwekkende bouwwerk bekijken is een attractie op zich en een van de gaafste Washington DC bezienswaardigheden. Dit kan het beste vanaf de kant van het water, de locatie waar Martin Luther King, Jr. zijn wereldberoemde I Have A Dream-speech gaf. Een blik van iets dichterbij laat zien dat de woorden van de Gettysburg Address, de beroemdste toespraak die Lincoln ooit heeft gegeven, in het witte warmer van het Lincoln Memorial staan gegrift.

Jefferson Memorial
Het Jefferson Memorial is een van de klassieke monumenten op de National Mall en gebouwd als ode aan voormalig president Thomas Jefferson. De kelder onder het monument bevat zodoende een gratis toegankelijke expositie over het leven en het leiderschap van Jefferson. Het monument aan de overkant van het Jefferson Memorial is de Tidal Basin. Je vindt hier vaak verhuurders van fietsen: een ideale manier om de Washington DC bezienswaardigheden te verkennen.

Smithsonian Institution Building
Het Smithsonian Institution Building, ook wel The Castle genaamd, is een van de meest opvallende bouwwerken op de National Mall. Het kasteel functioneert als welkomstcentrum voor alle andere bestemmingen van het Smithsonian Institute. Het pand is zodoende een goede start om te beginnen aan je trektocht langs de mooiste Washington DC bezienswaardigheden. Het kasteel zelf stamt uit 1855.

National Zoo
De nationale dierentuin van Washington maakt ook deel uit van het Smithsonian-instituut. De Zoo is het kloppende hart van DC’s Rock Creek Park en thuis voor meer dan vijftienhonderd dieren verdeeld over ruim driehonderd soorten. Je ziet er bijvoorbeeld pandaberen, Aziatische olifanten en Sumatraanse tijgers.

National Archives Museum
Het Amerikaanse nationale archief is misschien wel een van de bekendste Washington DC bezienswaardigheden – en waarschijnlijk ook degene met de langste rij om er binnen te komen. Dat komt omdat hier de drie belangrijkste documenten uit de Amerikaanse geschiedenis zijn uitgestald. Dit zijn de Declaration Of Independence, de United States Constitution en de Bill Of Rights: de eerste tien amendementen van de Amerikaanse grondwet. Foto’s maken van de documenten is uit den boze. Het trio vereist soms nog een extra halfuurtje wachten. Het is zonder twijfel gaaf om te kunnen zeggen dat je deze drie ultra-belangrijke papiertjes hebt gezien. Een van de gaafste Washington DC bezienswaardigheden!

National Museum Of Natural History
Het National Museum of Natural History is het populairste museum van het Smithsonian Institute. 185 wetenschappers houden zich er dagelijks bezig met het onderzoeken van natuurhistorisch materiaal. De collectie loopt uiteen van opgezette ijsberen en walvissen tot heuse t-rex- en stegosaurusskeletten. Je ziet er ook de vlindertuin en de wereldberoemde Hope Diamond. Dit is een diamant van meer dan 45 karaat.

National Museum Of American History
Het National Museum Of American History op de hoek van 14th Street en Constitution Avenue draait, zoals de naam al verraadt, om allerlei voorwerpen uit de Amerikaanse geschiedenis. Het officiële document waarop het Amerikaanse volkslied staat is slechts een voorbeeld. De tijd van de slavernij en de Burgeroorlog worden er breed uitgemeten. Je ziet er ook filmattributen uit toonaangevende Amerikaanse speelfilms.

National Air And Space Museum
Het Smithsonian National Air And Space Museum beschikt over de grootste collectie vlieg- en ruimtevaartuigen ter wereld. 61 toestellen zijn te bezichtigen in dit enorme museum dat groter is dan veertienduizend vierkante meter. Het museum stalt ook meer dan tweeduizend kleinere items uitgestald, zoals pakken van astronauten. Het museum dient tevens als centrum voor onderzoek naar de geschiedenis en technologie van de ruimtevaart.

National Gallery Of Art
Een collectie van bijna vierduizend schilderijen van onder meer Vincent van Gogh. Bijna drieduizend sculpturen. Je kunt de tijd goed doden in dit museum, te vinden op de hoek van 6th Street en Constitutional Avenue. Comfortabele stoelen en banken maken het nog prettig om te kijken ook. Het museum is ook ideaal voor kinderen: er is zelfs een kunstspeurtocht. Het museum maakt overigens geen deel uit van het Smithsonian Institute, maar is er wel mee geaffilieerd.

Hirshhorn Museum And Sculpture Garden
Dit opmerkelijke gebouw huisvest internationale moderne kunstwerken. Hoogtepunt is de beeldentuin met werken van onder meer Jeff Koons en Yoko Ono.

National Museum Of The American Indian
Het National Museum Of The American Indian focust zich op de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten, de Native Americans. Bezoekers ontvangen een introductie over de cultuur van het volk aan de hand van diverse videobeelden. Indiaanse kostuums staan er tentoon en je mag proeven van verschillende gerechten uit de Navajo-gemeenschap.

National Museum Of African Art
Het enige museum in de Verenigde Staten dat zich volledig wijdt aan kunst van het Afrikaanse continent. Hoogtepunt is de Walt Disney-Tishman African Art-collectie.

National Museum Of African American History And Culture
Dit museum telt maar liefst acht verdiepingen, waarvan er zich drie onder de grond bevinden, vol Afro-Amerikaans geschiedenis, cultuur, kunst, muziek en meer.

Freer Gallery Of Art
Een van de in totaal twee Smithsonian-musea volledig gewijd aan Aziatische kunst. Je vindt hier onder meer Chinese schilderijen, Indiase beeldwerken en Koreaanse keramieken.

Arts And Industries Building
Het Arts And Industries Building was in 1881 Amerika’s eerste nationale museum, maar is nu alleen geopend voor speciale evenementen. De nabijgelegen Mary Livingston Ripley Garden is wel toegankelijk en heeft meer dan tweehonderd plantensoorten.

S. Dillon Ripley Center
Het Smithsonian-museum dat je het makkelijkst voorbij loopt. De ingang bestaat namelijk uit een kleine koepel op de National Mall, naast de Freer Gallery Of Art. Je vindt hier wisselende exposities en het zogenaamde Discovery Theater. Dit is een theater waarin shows worden vertoond die meestal samenhangen met elementen uit de Amerikaanse geschiedenis.

Renwick Gallery
Het historische pand waarin de Renwick Gallery is gehuisvest ligt vlakbij het Witte Huis. Het is een tak van het Smithsonian Institute gewijd aan Amerikaanse contemporary art. Het gebouw werd in 1858 ontworpen door architect James Renwick, Jr. en werd Amerika’s eerste gebouw waarbij het ook daadwerkelijk de bedoeling was dat het een museum zou worden.

Arthur M. Sackler Gallery
Dit is, naast de Freer Gallery Of Art, het tweede Smithsonians museum gewijd aan de Aziatische kunst. Je ziet er onder meer Zuid-Aziatische beeldwerken en Chinese bronzen.

Natuur

Smithsonian Gardens
Veel Washington DC bezienswaardigheden van het Smithsonian Institute worden omringd door een museumtuin – als soort van aanvulling op de collecties die ze herbergen. Hoveniers zijn van grofweg april tot september aanwezig om rondleidingen van ongeveer een halfuur tot drie kwartier te geven langs de mooiste exemplaren. Bekijk de informatieborden in de tuinen of ga naar het Smithsonian Institution Building voor meer info en exact tijden.

Washington DC - PixabayGeorgetown

De meeste Washington DC bezienswaardigheden vind je op of rondom de National Mall. De wijk Georgetown mogen de first timers eigenlijk ook niet overslaan. Die wijk wordt door inwoners van DC geroemd, omdat ze zoveel gelijkenissen vertoont met een oude, Engelse stad. Het exclusieve Georgetown telt veel grote huizen en chique winkels en is door de fraaie bouwstijl ideaal om doorheen te lopen of te rijden.

Bezienswaardigheden en activiteiten

The Exorcist Stairs
De horrorfilm The Exorcist uit 1973 maakte deze trappen in Georgetown in een klap wereldberoemd. Je herkent ze onmiddellijk als de plek waar father Karras uit het raam valt: iets wat omstanders voorzichtig proberen na te doen. Je hoeft niet te zoeken naar het huis waaruit hij valt. Dit is namelijk gefilmd op een set.

Dumbarton Oaks Museum
We kunnen het ons voorstellen dat je het na je bezoek aan de National Mall wel even gehad hebt met musea. Georgetown heeft echter ook een noemenswaardig exemplaar. Het Dumbarton Oaks Museum, dat overigens geen deel uit van het Smithsonian Institute, is een gratis museum waar veel precolumbiaanse en Byzantijnse kunst wordt tentoongesteld.

Washington DC - PixabayPenn Quarter

Heb je na de Nationall Mall nóg geen genoeg van musea bezoeken? Ga dan naar de wijk Penn Quarter. Een uitstekende plaats om het fenomeen museum hopping gewoon voort te zetten. Deze buurt, niet ver van de National Mall en al haar Washington DC bezienswaardigheden, herbergt bijvoorbeeld het Newseum, een non-Smithsonian-museum helemaal in het teken van het nieuws van de laatste decennia. Penn Quarter is ook een populaire winkelbestemming en thuis voor DC’s versie van Chinatown.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Newseum
Het Newseum is zo’n beetje het enige van de Washington DC bezienswaardigheden waar je wél voor moet betalen. Het meest interactieve nieuwsmuseum ter wereld is het bedrag voor de entree zeker waard. Je vindt er decennia aan nieuws uit de 20e en 21e eeuw, wat neerkomt op uren aan footage. Bezoekers kunnen nieuws reportages terugzien en goede en slechte berichtgeving opnieuw beleven, van de val van de muur tot aan orkaan Katrina. Het doel van het museum is ervoor zorgen dat de pers en het publiek elkaar beter leren begrijpen. Een van de interessantste Washington DC bezienswaardigheden!

[affiliate location=”newseum” type=”ticketlinks”]

National Portrait Gallery
De National Portrait Gallery introduceert je aan de mensen die Amerika hebben vormgegeven – dichters, presidenten, acteurs, activisten, visionairs, schurken en alles wat daar tussenin valt. America’s Presidents is noemenswaardig: de enige complete collectie aan presidentiële portretten naast de versies in het Witte Huis.

National Postal Museum
Dit uit de kluiten gewassen postkantoor naast Union Station is de hemel voor postzegelverzamelaars. Je vindt hier de grootste verzameling stamps ter wereld – plus een fraaie collectie voertuigen die door de jaren heen post van A naar B brachten.

Archives Of American Art Lawrence A. Fleischman Gallery
Je vindt meer dan zestien miljoen verschillende items is ‘s werelds grootste archief voor Amerikaanse beeldende kunst. De belangrijkste exhibitie is de Lawrence A. Fleischman Gallery op de eerste verdieping van het Donald W. Reynolds Center For American Art And Portraiture.

Washington DC - PixabayWashington DC bezienswaardigheden: het stratensysteem van Washington DC

Is het je al opgevallen dat alle adressen in Washington DC een specifieke windrichting bevatten – NW, bijvoorbeeld? Dat heeft te maken met het unieke systeem dat de stad hanteert voor haar straatnamen. Washington bestaat uit vier verschillende kwadranten: NW, NE, SW en SE. Het Capitool is het middelpunt en alle straten en adressen zijn genummerd op basis van hun locatie vanaf dit overheidsgebouw. Alle noordelijke en zuidelijke straten hebben een nummer, zoals First Street en 17th Street. De westelijke en oostelijke straten zijn alfabetisch gerangschikt: de straat die het dichtst bij het Capitool ligt, heet A Street. De Avenues lopen diagonaal door de stad lopen. Deze zijn te herkennen aan namen van staten, zoals Massachusetts Avenue en Pennsylvania Avenue.

Washington Monument 2Praktische info

De tijd in Washington DC

De tijd in Washington DC scheelt zes uur met die van Nederland. Het is er zes uur eerder.

Het weer in Washington DC

Het weer in Washington DC ziet er per maand zo uit.

Januari
Rond de 5 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Februari
Rond de 5 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Maart
Rond de 15 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

April
Rond de 20 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Mei
Rond de 25 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Juni
Rond de 30 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Juli
Rond de 30 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Augustus
Rond de 30 graden Celsius
Veel neerslag

September
Rond de 25 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Oktober
Rond de 20 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

November
Rond de 15 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

December
Rond de 10 graden Celsius
Veel neerslag

[affiliate location=”washingtondc” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”washingtondc” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”washingtondc” type=”ticketlinks”]