Afrika OnlyCanada Only

Kunstfans opgelet! Hier vind je de meest kleurrijke muurschilderingen van Washington DC…

Washington DC bezienswaardigheden
Courtesy of Washington.org
Michelle de Vos

Michelle de Vos

De kunstgalerijen van Washington DC zijn zeker de moeite waard. Maar kunst beperkt zich in de Amerikaanse hoofdstad niet tot musea. Veel muren in de stad zijn bedekt met levendige en unieke muurschilderingen die van alles uitbeelden: van helden uit de geboortestad tot fruit. Van de honderden muurschilderijen hebben we de beste Washington DC bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

🚗 Auto nodig voor het bezoeken van de verschillende muurschilderingen? Boek bij onze vrienden van Alamo, gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ en ontvang 5% korting op het totaalbedrag.

Washington DC bezienswaardigheden
Met dank aan Washington.org

1. Amanda Gorman

De muurschildering van Amanda Gorman bevindt zich op de zijkant van een gebouw in Dupont Circle, een van de wijken in Washington DC. Op de muurschildering is de 23-jarige Amanda Gorman te zien die haar gedicht The Hill We Climb reciteert tijdens de inauguratie van President Biden. De tekening bevat ook een quote uit haar gedicht.

De schildering is gemaakt door de lokale kunstenaar Kaliq Crosby, bekend van zijn Black Lives Matter-muurschilderingen.

Adres: 1608 17th Street NW

🇺🇸 Tip van ons! Het leuke aan Washington DC is dat veel bezienswaardigheden gratis zijn. Deze muurschilderingen bekijken, bijvoorbeeld. Maar ook veel musea. Slechts enkele uitzonderingen vragen wél om geld.

Washington DC bezienswaardigheden
Met dank aan Washington.org

2. Ben’s Chili Bowl

Ben’s Chili Bowl is een belangrijk onderdeel van Washington DC en een must-visit voor toeristen. Ben staat niet alleen bekend om zijn half-smoke – een D.C. delicatesse – maar het restaurant beschikt ook over een gigantische muurschildering van iconische Afro-Amerikaanse figuren, waaronder Barack en Michelle Obama.

Ga een stap achteruit voor een foto van de hele muurschildering… of kom dichtbij voor een selfie met een van de iconen.

Adres: 1213 U-Street NW

🛫 Tip van ons! Je kunt rechtstreeks naar Washington vliegen, maar het is vaak goedkoper om naar Boston of New York City te gaan. Zo kun je deze steden mooi combineren.

Washington DC bezienswaardigheden
Met dank aan Washington.org

3. The Beauty of Buzzard Point | Washington DC bezienswaardigheden

Deze prachtige muurschildering, gemaakt door kunstenaars Kaliq Crosby en Rose Jaffe, toont een aantal culturele iconen van Washington DC, zoals Eleanor Holmes Norton, Chuck Brown en Marvin Gaye.

De muurschildering viert de geschiedenis en cultuur van de stad. Een geweldige plek als je op zoek bent naar een Instagram-foto met een typisch Washington DC-thema. 

Adres: Buzzard Point 1900 Half St. SW

Met dank aan Washington.org

4. Kindred

In het District of Columbia staat deze prachtig gekleurde muurschildering met de naam Kindred. De boodschap achter deze muurschildering ligt in de trant van dat we misschien in het tegenovergestelde uiteinden van het spectrum vallen, maar dat we onder de stereotypen en vooroordelen van onze buitenste lagen allemaal nog steeds mensen zijn. 

Adres: 1210 V Street NW

🏨 Al overtuigd van je bezoek aan Washington DC? Check hier wat je betaalt voor een hotel in de buurt van de stad.

Washington DC bezienswaardigheden
Met dank aan Washington.org

5. Ruth Bader Ginsburg | Washington DC bezienswaardigheden

Ruth Bader Ginsburg was een juriste en van 1993 tot haar dood een van de negen rechters van het hooggerechtshof in Amerika. Zij kreeg vanwege haar strijd voor vrouwenrechten een iconische status.

Naast een standbeeld in New York wordt zij met meerdere muurschilderingen in de stad Washington DC geëerd. 

Adres: U Street NW op de hoek van 15th Street

Met dank aan Washington.org

6. The Wailin’ Mailman

De grootste muurschildering van Washington DC staat op de zijkant van een gebouw nabij de hoek van 14th Street en U Street. Het portret is wel 22 meter hoog en toont een postbode die saxofoon speelt terwijl hij nonchalant tegen een muur leunt.

Het schilderij eert hiermee een lokale jazzlegende genaamd Buck Hill die bekend stond als de jammerende postbode.

Adres: 1925 14th Street NW

🇺🇸 Al in Amerika geweest? Check het Amerika Only SpaarShirt, de enige bucketlist die je kunt aantrekken, en vink de door jou bezochte staten in real-time af. Kijk hier voor meer info.