Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Boston

Boston
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Amerikanen mogen graag overdrijven wanneer het om geschiedenis gaat. Dit is vaak ten onrechte. De gemiddelde Romeinse stoeptegel wekt doorgaans meer interesse dan de meeste bezienswaardigheden die de Amerikanen het predikaat historisch meegeven. Een rondreis naar Boston is een uitzondering. Deze stad heeft zich namelijk wél terecht een plaatsen in de geschiedenisboeken veroverd. Wat te doen in Boston? Je leest het hieronder!

Direct naar

Boston bezoeken
Downtown Boston, North End en Charlestown
Bezienswaardigheden en activiteiten
Eten en drinken
Natuur
Shoppen
Bostons Beacon Hill en Back Bay
Bezienswaardigheden en activiteiten
Bostons Fenway-Kenmore
Bezienswaardigheden en activiteiten
Bostons Theater District en Seaport District
Bezienswaardigheden en activiteiten
The Freedom Trail
Route
Alle stops
Een road trip vanuit Boston
Richting Maine
Van Boston naar Cape Cod
Praktische info
De tijd in Boston
Het weer in Boston

[affiliate location=”boston3″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”boston3″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”boston3″ type=”ticketlinks”]

Boston - PixabayBoston bezoeken

Downtown Boston, North End en Charlestown

De meest historierijke bestemmingen tijdens een rondreis naar Boston? Die vind je in de wijken Downtown Boston, North End en Charleston. Laatstgenoemde ligt aan de overkant van de Charles River. Je vindt hier bijvoorbeeld het oudste huis van de stad, de voormalige woning van Paul Revere, maar ook de historische en uiterst sfeervolle markthal Faneuil Hall: een verzameling eetkraampjes die je niet mag missen.

Is het dan alleen maar historie wat hier de dienst uitmaakt? Nee hoor. Loop The Freedom Trail en je ziet niet alleen geschiedenis, maar ook de vele Italiaanse restaurants en winkels die North End rijk is. Het ruikt hier zelfs naar pasta…

Bezienswaardigheden en activiteiten

Boston Massacre Site
De exacte plek waar het Engelse leger op 5 maart 1770 een groep Amerikaanse burgers beschoot, waarbij uiteindelijk zes doden vielen. Je vindt dit historische herkenningspunt tijdens je rondreis naar Boston op het verkeersplein tussen Court Street, State Street en Devonshire Street.

Massachusetts State House
Het parlementsgebouw van de staat Massachusetts ligt in de wijk Beacon Hill en direct aan het stadspark Boston Common. Hij is toegankelijk, maar in dit geval is de buitenkant van het staatshuis juist de blikvanger. Dit komt, niet in de laatste plaats, vanwege de schitterende gouden koepel.

Paul Revere House
De Paul Revere Mall is de naam van een plein in de wijk North End. Dé attractie hier is de voormalige woning van Paul Revere, het oudste huis van de stad. De zilversmid en leider van het militaire offensief The Minuteman Paul Revere vertrok hiervandaan voor een inmiddels historische, nachtelijke tocht naar Lexington. Hij waarschuwde zo zijn bondgenoten over de komst van de Britse troepen.

New England Aquarium
Het New Aquarium beschikt over tanks vol haaien en tropische vissen. De attractie is erg populair bij kinderen tijdens een rondreis naar Boston. Whale Watching Cruises vertrekken eveneens vanaf het aquarium.

[affiliate location=”newenglandaquarium” type=”ticketlinks”]

Het standbeeld van Benjamin Franklin
Een beeld van een van de ondertekenaars van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring, precies op de plek waar Amerika’s allereerste, publieke school ooit heeft gestaan: de Boston Latin School. Die school bestaat overigens nog steeds, maar is inmiddels verkast naar de wijk Fenway.

USS Constitution
Het historische oorlogschip USS Constitution moest in het verleden onder meer koopvaardijschepen beschermen, maar is nu een populaire bezienswaardigheid en, bijna, het einde van de Freedom Trail. Het schip ligt in de Charleston Navy aan de overkant van de Charles River.

King’s Chapel en de King’s Chapel Burying Ground
Deze stenen kerk werd in 1754 verwezenlijkt, maar het bijbehorende kerkhof is nóg ouder. De eerste begrafenis die op King’s Chapel Burying Ground werd gehouden, stamt uit 1930.

Granary Burying Ground
Deze op twee na oudste begraafplaats van de stad is de laatste rustplaats van verschillende personen die een belangrijke rol vertolkten in de historie van de stad, waaronder Paul Revere.

Park Street Church
De Park Street Church stamt uit 1810, maar staat voornamelijk bekend om de nogal opvallend witte, puntige kerktoren van 66 meter hoog.

Old North Church
De alleroudste kerk van de stad is niet de Park Street Church of de King’s Chapel. Die eer komt namelijk toe aan dit exemplaar. De Old North Church hostte haar eerste dienst al in 1723.

Copp’s Hill Burying Ground
Je vindt, direct naast de Old North Church, de Copp’s Hill Burying Ground. Deze begraafplaats gaat nog verder terug dan de aangrenzende kerk. Hij werd in 1659 voor het eerst gebruikt.

Old Corner Bookstore
Een uit 1712 daterende boekenwinkel die in een nóg verder verleden ook nog functioneerde als apotheek. Je vindt hem op de hoek van Washington Street en School Street.

Bunker Hill Monument
De hoog gelegen obelisk van het Bunker Hill Monument ligt in de wijk Charlestown en verwijst naar een veldslag uit 1775. Het monument is eveneens het einde van The Freedom Trail.

Old South Meeting House
Bostonians en thee. Het is een combinatie die door de jaren heen tot opmerkelijke taferelen heeft geleid. Tragisch dieptepunt is de Boston Tea Party. De Sons of Liberty, een groep inwoners van de stad geleid door Samuel Adams, vernielden hierbij een gigantische lading thee door 342 kratten in het water te gooien. Dit als protest tegen de Britse overheid.

Het Old South Meeting House vertolkt ook een bijzondere rol in de theegeschiedenis. Dit pand functioneerde als verzamelplaats voor een grote groep boze bewoners. Ze protesteerden tegen de belasting op thee die de Engelsen hadden ingevoerd. Sla hem niet over tijdens een rondreis naar Boston

Omni Parker House
Het Omni Parker House ligt min of meer langs The Freedom Trail, maar is geen vaste stop. Dat had het wel kunnen zijn. Het is het oudste hotel van de stad en bood in het verleden onderdak aan verschillende gerenommeerde gasten, waaronder oud-president John F. Kennedy. JFK deed hier zijn aanzoek aan Jackie Onassis. Vraag om tafeltje nummer elf om te zien waar dit exact gebeurde.

[affiliate location=”omniparkerhouse” type=”tradetracker”]

Eten en drinken

Faneuil Hall
De Faneuil Hall functioneerde in 1742 als marktplaats en wordt mede daardoor soms de wieg van de vrijheid genoemd. De Hall nu nog steeds een marktplaats – op een eigentijdse manier. Het is, samen met de Quincy Market, de North Market en de South Market, een aaneenschakeling van eettentjes en kleine winkeltjes. Een ideale plaats voor je lunch tijdens een rondreis naar Boston.

[affiliate location=”faneuilhall” type=”ticketlinks”]

Natuur

Boston Common
Boston Common is het kleurrijke hart van de stad en een must see tijdens een rondreis naar Boston. Dit centrum met het daaraan grenzende Beacon Charles Street is in de zomer een oase van bloemen. Het is bovendien het allereerste publieke park van de Verenigde Staten. De lagoon met de daarin dobberende zwanenboten zijn karakteristiek voor de stad en een populaire bezienswaardigheid bij toeristen die naar de historische stad gaan. Sla ook het kunstwerk Make Way For Ducklings niet over, bestaande uit een bronzen roedel eenden. We raden je het hier aanwezige filiaal van Earl Of Sandwich aan voor een lunch.

Rose Kennedy Greenway
Verwacht geen Boston Common-achtige taferelen door het woordje greenway. De Rose Kennedy Greenway lijkt, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, helemaal niet op een park en is eigenlijk het aanzien niet waard. We nemen hem echter toch op in dit overzicht. De reden: er staan schommels en je ziet vanaf hier goed het opmerkelijke contrast in bouwstijlen tussen Downtown Boston en de Italiaanse wijk North End.

Shoppen

Christmas In Boston
Zoek je een plastic kreeft voor in je kerstboom? Wil je een piek in de kleuren van de Red Sox? Christmas In Boston heeft het allemaal. Je vindt deze vrij forse kerstwinkel direct naast de Faneuil Hall in Downtown Boston. Loop over The Freedom Trail en je kunt hem eigenlijk niet missen.

Boston - PixabayBostons Beacon Hill en Back Bay

Boston heeft veel historische wijken en Beacon Hill is daarop geen uitzondering. De buurt heeft haar naam te danken aan het feit dat hier vroeger een baken stond, welke de bewoners van de stad waarschuwde wanneer er gevaar dreigde. Dat was toen. Beacon Hill is nu een wijk vol smalle straatjes, cafés van roodbruine bakstenen en kleine, biologische supermarkten waar bewoners de dagelijkse boodschappen vandaan halen. Veel bezienswaardigheden van Boston zijn terug te vinden in dit deel van de stad. Acorn Street, bijvoorbeeld: een smal straatje dat je ongetwijfeld herkent uit een willekeurige reisgids. Beacon Hill staat daarnaast bekend om haar exclusiviteit. Wie hier een woning heeft, zoals actrice Uma Thurman en voormalig presidentskandidaat John Kerry, moest daarvoor ongetwijfeld diep in de buidel tasten.

Het aangrenzende Back Bay heeft met Copley Square en het uitkijkpunt van het Prudential Center genoeg interessante attracties voor een geslaagde middag tijdens je rondreis naar Boston.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Acorn Street
Acorn Street is feitelijk gewoon een straat met daaraan enkele hoge herenhuizen. Het weggetje ismet haar zogenaamde cobblestones zó vaak op de foto gezet dat het inmiddels een heuse bezienswaardigheid is. Je vindt Acorn Street enkele straten achter de noordzijde van Boston Common.

Copley Square
Copley Square is een groot plein tegenover Bostons bekende bibliotheek, met terrassen en een versmarkt. Je vindt daaromheen verschillende historisch panden. De in Frans-Romeinse stijl gebouwde kerk Trinity Church, bijvoorbeeld. De glazen John Hancock Tower is ook interessant. Je maakt de mooiste foto’s tijdens je rondreis naar Boston in de weerspiegeling van dit pand.

Prudential Center
Zoef per lift naar de vijftigste verdieping voor een fantastisch uitzicht over Boston vanaf de Skywalk Observatory. Klaar met turen? Check dan het winkelcentrum The Shops at Prudential Center voor gifts voor het thuisfront.

Charles River Esplanade
De Charles River Esplanade is een voetpad van grofweg vier kilometer langs de oevers van de Charles River. Je vindt hier veel joggende en fietsende Bostonians tegenkomt. De bekendste route van Boston, The Freedom Trail, kun je er praktisch aan vastplakken.

Museum Of African American History
Dit museum gaat in op de donkere geschiedenis van de Afro-Amerikanen, waaronder de slavernij. De expositie is gevestigd op een locatie waar voormalige slaven soldaten rekruteerden om ze mee te laten vechten in de Amerikaanse Burgeroorlog.

First Baptist Church
Deze kerk aan Commonwealth Avenue, een van de bekendste wegen van Boston door wijken waar je de meest uitbundig gebouwde huizen vindt, stamt uit 1665. Frédéric Auguste Bartholdi, de man die ook verantwoordelijk is voor het Vrijheidsbeeld, heeft aan deze kerk meegewerkt.

Boston - PixabayBostons Fenway-Kenmore

North End, Downtown Boston, Charlestown, Back Bay en Beacon Hill zijn de leukste wijken voor Boston-reizigers. De stad heeft desondanks nog een bijzondere buurt. Fenway-Kenmore is in principe niet heel interessant, ware het niet dat je hier een van de beroemdste stadions ter wereld vindt. De wijk is namelijk thuis voor Fenway Park: thuishonk voor de Boston Red Sox en een hemel voor iedereen die de sport baseball een warm hart toedraagt. Je vindt er misschien niet zoveel historie als elders in de stad (hoewel het stadion uit 1912 komt), maar dankzij de Sox is ook Fenway-Kenmore een must see tijdens een rondreis naar Boston.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Fenway Park
Fenway Park is thuis voor de Boston Red Sox en gelegen in een historische buitenwijk van de stad. Het stadion is host voor misschien wel de mooiste baseball-wedstrijd van het jaar: die tussen de Sox en de rivalen van de New York Yankees. Je vindt, direct naast het stadion, verschillende bars, restaurants en clubs waar supporters voor en na de wedstrijd mogen binnenvallen. Voorbeeld: het sfeervolle House Of Blues Boston.

[affiliate location=”fenwaypark” type=”ticketlinks”]

Museum of Fine Arts
Het Museum of Fine Arts heeft een van de beste collecties Amerikaanse kunst in bezit, die tezamen de ontwikkeling van het land symboliseren.

Isabella Stewart Gardner Museum
Het Isabella Stewart Gardner Museum beschikt over een vaste collectie van portretten, gevestigd in een in Venetiaanse stijl gebouwd paleis. Het gebouw zelf is alleen al de moeite waard.

Boston - PixabayBostons Theater District en Seaport District

De theaterbuurt van Boston ligt aan de oostkant van het stadspark Boston Common. De wijk staat vanzelfsprekend bekend om hoeveelheid performing arts die je hier bekijkt in een van de vele schouwburgen. Het is een kunstzinnige wijk, vol eigenaardige cafés en trendy restaurants. Je vindt er ook Bostons versie van Chinatown: een wirwar van Chinees-Amerikaanse eethuisjes en shops.

Het Seaport District grenst aan zowel de Charleston River als Fort Point Channel en telt enkele interessante musea, waaronder het Institute of Contemporary Art. Sla de buurt als kunstliefhebber niet over tijdens je rondreis naar Boston.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Institute of Contemporary Art
Het Institute of Contemporary Art is een museum met tentoonstellingen van veel verschillende straatartiesten. Het instituut staat ook bekend om haar collectie uit de moderne architectuur.

Boston - PixabayWat te doen in Boston: The Freedom Trail

Boston heeft de reputatie een van Amerika’s weinige wandelsteden te zijn en die omschrijving klopt aardig. De meeste bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar en dat maakt deze stad opvallend wandelbaar – zeker voor Amerikaanse begrippen.

Alles zien tijdens je rondreis naar Boston? Dat doe je via The Freedom Trail. Deze wandelroute van vier kilometer lang gaat langs de belangrijkste plekken van de stad en is makkelijk te volgen via een rode, bakstenen lijn op de grond. Relevante bestemmingen zijn allemaal voorzien van bordjes die je uitleg geven over de historie achter hetgeen je bekijkt. Je treft langs de route ook verschillende, in eigentijdse kostuums uitgedost stadsgissen die je, mocht je daar zin in hebben, op een uitermate sappige manier het verhaal van de Revolutie in de Engelse kolonie vertellen.

Route

De Freedom Trail begint in het stadspark Boston Common, kronkelt vervolgens door het stadsdeel North End en eindigt in de wijk Charlestown aan de overkant van de Charles River, een buurt die je breikt via de Charlestown Bridge. Je passeert zodoende een indrukwekkende verzameling van zestien musea, kerken, stadsparken en zogenaamde historic markers. Je sluit uiteindelijk af bij een obelisk die verwijst naar een veldslag uit 1775: het Bunker Hill Monument.

Alle stops

1. Boston Common
2. Massachusetts State House
3. Park Street Church
4. Granary Burying Ground
5. King’s Chapel
6. King’s Chapel Burying Ground
7. Het standbeeld van Benjamin Franklin
8. Old Corner Bookstore
9. Old South Meeting House
10. Boston Massacre Site
11. Faneuil Hall
12. Paul Revere House
13. Old North Church
14. Copp’s Hill Burying Ground
15. USS Constitution
16. Bunker Hill Monument

Boston - PixabayRondreis Boston: een road trip vanuit Boston

Richting Maine

Een leuk weetje voor Amerika-fans die zoveel mogelijk verschillende staten willen bezoeken. Je bent, vanuit Boston, binnen anderhalf uur in zowel Rhode Island als Connecticut en New Hampshire. Wie daar aankomt, ziet weer een heel ander deel van de Verenigde Staten. Newport, Rhode Island is bijvoorbeeld een bijzonder aangename bestemming vol reusachtige villa’s van oud-presidenten en verschillende celebrity’s. Een stad als Salem staat bekend om de heksenjacht die hier in de zestiende eeuw plaatsvond.

Reden genoeg om tijdens je rondreis naar Boston richting het noordoosten te rijden, naar New Hampshire. Een rondreis naar Boston langs steile klippen en een kilometers lange kust. Eindig de trip in Bar Harbor, voorportaal voor Acadia National Park. Dit nationale park is een wild natuurgebied met fantastische uitzichten over de Atlantische Oceaan.

Van Boston naar Cape Cod

Cape Cod is een populaire vakantiebestemming onder Amerikanen – en dat is te begrijpen. Het schiereiland voor de kust van Massachusetts lijkt ergens wel een beetje op onze eigen Waddeneilanden, ware het niet dat het er ook wemelt van de sfeervolle, kleurrijke en Brits ogende woningen. The Cape, zoals locals het eiland noemen, is prima te combineren met een rondreis naar Boston. Het begin van deze streek ligt op iets meer dan een uurtje rijden vanuit de hoofdstad van Massachusetts. Het is daarvandaan nog een uurtje rijden naar Provincetown, het uiterst noordelijke stukje Cape Cod. Vergeet onderweg niet te stoppen bij alle andere dorpjes. Sandwich staat bekend om haar maritieme achtergrond, terwijl Wellfleet van oudsher beroemd is vanwege haar oesters. Een bijzondere bestemming en ideale afwisseling tijdens een rondreis naar Boston.

Boston - PixabayPraktische info

De tijd in Boston

De tijd in Boston scheelt zes uur met die van Nederland. Het is er zes uur eerder.

Het weer in Boston

Het weer in Boston ziet er per maand zo uit.

Januari
Rond de 0 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Februari
Rond de 5 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Maart
Rond de 10 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

April
Rond de 15 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Mei
Rond de 20 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Juni
Rond de 25 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Juli
Rond de 30 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Augustus
Rond de 25 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

September
Rond de 25 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Oktober
Rond de 15 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

November
Rond de 10 graden Celsius
Veel neerslag

December
Rond de 5 graden Celsius
Veel neerslag

[affiliate location=”boston3″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”boston3″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”boston3″ type=”ticketlinks”]