Afrika OnlyCanada Only

Zoek

San Francisco schijnt in deze periode nóg meer –dankzij DIT festival!

Scott Chernis via San Francisco Travel Association
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Het is altijd al een stad van kleur en licht, maar San Francisco verhoogt het aantal kilowatt nog meer tijdens het Illuminate SF Festival of Light. De stad wordt hierbij rijkelijk voorzien van epische installaties van briljante lichtkunst en verandert letterlijk in een lichtgevende kunstgalerij.

De dagen worden korter – en dus is het fijn als je stad goed is verlicht. En in Californië weten ze precies hoe ze dat moeten doen…

De stad host in de laatste maanden van het jaar namelijk het Illuminate SF Festival of Light: een festival met heel veel licht door de hele stad. En wie houdt er niet van licht in deze donkere periode? 

Naar San Francisco? Check onze (meer dan een) reisgids in de webshop!

San Francisco Travel Association

Wat is het Illuminate SF Festival of Light?

Het Illuminate SF Festival of Light is een festival waarbij San Francisco’s cultuur van creativiteit en innovatie wordt gevierd. Dat doen ze met allerlei bijzondere, lichtgevende kunstwerken die verspreid over de stad worden opgesteld.

Deze kunstwerken zijn vanaf de dag na Thanksgiving tot en met eind januari te zien. Ze zijn bedacht door makers van over de hele wereld. Je vindt ze op specifieke locaties en in verschillende buurten van de stad.

Met het doorgaans heldere en milde winterweer in San Francisco kun je op één avond veel van de kunstwerken bezoeken.

Oh – een het beste van alles: je kunt de kunstwerken gratis ervaren! Tickets voor andere attracties in de San Francisco vind je hier.

Tip van ons! San Francisco is vaak de goedkoopste luchthaven in het Amerikaanse Westen om op aan te vliegen. Kijk hier voor recente tarieven. Hotels in de stad vind je hieraanbiedingen voor complete rondreizen vind je hier.

wat te doen in san francisco
Amy Snyder via San Francisco Travel Association

Wat is er te zien? | Wat te doen in San Francisco?

Het festival omvat meer dan zestig installaties in zeventien buurten. Denk hierbij aan complete parken, bruggen en gebouwen die veranderen in heldere, glanzende meesterwerken. 

Sommige creaties zijn terugkerende elementen die bekende iconen van de stad zijn geworden, andere creaties zijn vluchtig en eenmalig. Je kunt dit event op deze manier meerdere keren bezoeken.

Huurauto nodig? Ga naar Alamo.nl, gebruik de unieke kortingscode ‘AlamoOnly5‘ en ontvang 5% korting op het eindbedrag!

wat te doen in san francisco
Ethan Kaplan via San Francisco Travel Association

Waar moet ik zijn voor het Illuminate SF Festival of Light?

Dit evenement speelt zich af door de hele stad. Door middel van een zelfgeleide tour kom je langs de diverse kunstwerken. Het is een ideale manier om de stad te ontdekken. 

De meeste kunstwerken bevinden zich op loopafstand van elkaar – en anders is het openbaar vervoer in de stad een goed alternatief. Per bus, tram, metro of cable car kun je eenvoudig bij de highlights komen. 

Ontdek wat er dit jaar te zien is via de website van het evenement.

Lees ook Salesforce Park: een hoogtepunt in San Francisco