Canada Only

In een watervliegtuigje van New York naar Washington DC: zó doe je het

New York City en Washington DC - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wil je zowel The Big Apple als DC zien zónder daarbij al te veel reistijd kwijt te zijn? Dan is dit misschien iets voor jou!

New York City en Washington DC zijn over het algemeen goed te combineren, maar of je nu per auto, bus, trein of vliegtuig reist: het kan even duren.

Dat vonden ze bij Tailwind Air blijkbaar ook, want dit bedrijf komt nu op de proppen met de eerste watervliegtuigservice tussen de twee steden.

‘Tailwind Air biedt de snelste, minst stressvolle manier om te reizen tussen DC en Manhattan’, meldt medeoprichter Peter Manice in een statement. ‘Dat in combinatie met prachtige uitzichten maakt het een geweldige ervaring.’

[themify_layout_part id=34268]

Hoe werkt het?

New Yorkers op weg naar Washington DC kunnen de vliegvelden LaGuardia en JFK in de toekomst vermijden, want de terminal van Tailwind Air ligt middenin Manhattan. Alle vluchten vertrekken vanaf de Skyport Marina langs East 23 Street.

Ze vliegen hiervandaan naar College Park Airport. Dat ligt zo’n dertien kilometer te noordoosten van Washington DC – in de staat Maryland.

De vluchten zelf nemen tachtig tot negentig minuten in beslag. Ze vertrekken twee keer per dag en zes dagen in de week. De eerste vlucht gaat op 13 september 2022.

Reizigers moeten uiterlijk tien minuten van tevoren bij de terminal zijn. Een heel verschil met de twee uur die op een luchthaven vereist zijn.

[themify_layout_part id=34170]

Wat kost het?

De nieuwe dienst is aantrekkelijk, maar het is niet goedkoop. Het kost namelijk $395 per persoon – en dat is voor een enkeltje. Je mag hiervoor handbagage van ongeveer tien kilo meenemen.

Het scheelt daarbij wel dat Tailwind Air momenteel een promotie heeft lopen. Gebruik de code TWDCBOGO en je krijgt één stoel gratis. Je moet dan wel vóór 10 september boeken en je vlucht moet tussen 13 september en 22 december 2022 vertrekken.

[themify_layout_part id=37739]

Hebben ze nog meer bestemmingen?

Zie je zo’n vlucht wel zitten, maar hoef je niet per se naar Washington DC? Tailwind Air biedt vanuit New York ook nog een aantal andere bestemmingen. Deze liggen allemaal in de staat Massachusetts, waaronder Boston, Provincetown op het schiereiland Cape Cod en Plymouth.

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part id=34047]