Canada Only

We mogen bijna weer naar Amerika – en dus loopt het storm met de vliegtickets

Bryce Canyon National Park - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dat meldt Metro Nieuws op basis van data van Vliegtickets.nl. Het aantal geboekte vliegtickets naar de VS is direct na de bekendmaking enorm gestegen.

Metro Nieuws spreekt zelfs over ‘een explosieve stijging’. Met recht. Het aantal boekingen naar The States is op 21 september 2021, in verhouding met dezelfde dag in 2019, met maar liefst 91 procent gestegen.

Dit percentage ligt in vergelijking met dezelfde dag in 2020 op 75 procent. Dat is ook niet heel vreemd. Tenslotte kon het gros van de mensen vorig jaar rond deze tijd Amerika niet in.

Daarnaast steeg het aantal vliegtickets naar Amerika op 21 september met 21 procent ten opzichte van de dag ervoor. Dat is de dag waarop het nieuws bekend werd gemaakt.

Tot slot: Vliegtickets.nl heeft afgelopen dinsdag het hoogste aantal tickets naar Amerika sinds 1 maart 2020 verkocht.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Einde van het inreisverbod

De Verenigde Staten maakten afgelopen maandag bekend dat het vanaf november weer reizigers uit onder meer de EU gaat toestaan. Dat is voor het eerst sinds 12 maart 2020.

De exacte data van het einde van het inreisverbod is daarbij nog niet bekend. Het Witte Huis heeft het vooralsnog over early november. De meeste nieuwsbedrijven zijn er daarbij vanuit gegaan dat het gaat om 1 november. Dit hoeft echter niet zo te zijn.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Vereisten

Amerika heeft eveneens bekendgemaakt dat een reis naar The States een vaccinatiebewijs én een PCR-test vooraf vereist. Die test mag niet langer dan 72 uur geleden zijn afgenomen.

Er bestaat daarbij nog enige onduidelijkheid over welke vaccins in Amerika worden geaccepteerd. Het Witte Huis heeft aangegeven dat de World Health Organization daarin leidend wordt. Dat zou betekenen dat reizigers die zijn gevaccineerd met universeel geaccepteerde vaccins, waaronder AstraZeneca, gewoon welkom zijn.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

Oranje kleurcode

Een kleine maar: Amerika heeft nog altijd een oranje reisadvies. Dat houdt in dat momenteel alléénnoodzakelijke reizen zijn toegestaan.

De verplichte thuisquarantaine bij terugkomst uit de Verenigde Staten is deze week opgeheven – ondanks de oranje kleurcode.

Bronnen: Metro Nieuws, Vliegtickets.nl en Nederland Wereldwijd