Canada Only

Werken in Hollywood? Dit zijn baantjes voor starters!

Los Angeles
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Werken in de filmindustrie is niet onmogelijk, maar de vraag is of je dit werk wil doen…

door Boy Tijbosch

1.    SEAT FILLER

Valt ‘t jou ook op dat tijdens awardshows en filmpremières de zaal áltijd vol is? Dat komt door mede door de seat fillers. Een niet uitverkochte zaal is niet wenselijk, en daarom huurt Hollywood mensen in die simpelweg de vrije stoelen warm houden. Enige eis? Je dient jezelf op te stellen als een beroemdheid. Die galajurk die je aan moet trekken mag je overigens niet houden.


2.    STAGIAIR

Als stagiair bevind je jezelf onderaan de Californische ladder, maar lijkt de top altijd in zicht. Of niet? Want in L.A. is het relatief normaal om studenten na vier maanden onbetaald werk zonder pardon op straat te zetten. Jouw functie? Die wordt overgenomen door een andere nieuweling. Het geld dat ermee wordt bespaard verdwijnt regelrecht in de zak van Leonardo DiCaprio. Lekker handig.


3.    STUNT DOUBLES

Voor deze functie moet je wél iets je mars hebben. ‘t Zal je niet verbazen, maar vrijwel alle acteurs zijn de stunts die ze op het witte doek lijken uit te voeren zélf niet machtig. Hiervoor worden dubbelgangers ingehuurd die dat wél kunnen.


4.    SEX SCENE DOUBLES

Het bovenstaande principe is tevens van kracht voor de meer expliciete scènes. Niet iedere actrice gaat namelijk akkoord met het opnemen van dergelijke momenten – daar zijn dubbelgangers voor. Pré is dan wél dat je ook een beetje op de filmster in kwestie lijkt. Maar de functie – die bestaat!


5    SEXOGRAPHERS

Mede dankzij goede choreografen komen dansscènes veelal goed uit de verf. Maar er bestaat ook nog een ander soort opname die zo realistisch mogelijk gemaakt moet worden. Daarvoor verantwoordelijk is de sexographer. Onzin? De makers van The Wolf Of Wall Street huurden er meerderen in!


Foto’s: Anneloes Keunen/Amerika Only