Canada Only

7 supergave must-do’s in het Amerikaanse Westen

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Fietsen over de Golden Gate Bridge, zeeolifanten bekijken langs Highway 1 en een tour maken door de Antelope Canyon. Hoeveel West-Amerika-bezienswaardigheden uit deze reis van Van Verre Reizen heb jij al gehad?

Het Amerikaanse Westen heeft absoluut geen gebrek aan interessante dingen om te doen. Wat dat betreft had dit artikel ook 243 supergave must-do’s in het Amerikaanse Westen kunnen heten. 

Maar goed. In het kader van keuzes maken hebben we het maar bij de zeven allerbeste mogelijkheden gelaten.

Het mooie daaraan is dat je ze wel allemaal tijdens één reis kunt doen. Tenminste. Als je jouw rondreis door Amerika bij Van Verre Reizen boekt.

Deze touroperator biedt je namelijk de reis Best of the West. Een rondreis door The States waarbij je geen hoogtepunt overslaat.

Meer weten over deze reis? Bekijk dan de website van Van Verre Reizen!

West Amerika Bezienswaardigheden
Boy Tijbosch |

1. Fiets over de Golden Gate Bridge

San Francisco verkennen doe je op de meest Hollandse manier mogelijk: per fiets.

Huur hiervoor een stalen ros bij een van de verhuurders in Fisherman’s Wharf, baan je een weg naar én over de rode brug en keer via de veerpont in Sausalito weer terug naar het centrum van de stad.

Een absolute aanrader – en dat geweldige uitzicht over San Francisco krijg je er gratis bij.

West Amerika Bezienswaardigheden
Boy Tijbosch |

2. Rij over de 17-Mile Drive – West-Amerika-bezienswaardigheden

Een trip over de 17-Mile Drive is een beetje een onderbelichte to-do in het Amerikaanse Westen, maar hoort wel degelijk bij de hoogtepunten. Daar is het schiereiland Monterey Peninsula namelijk gewoon té mooi voor. 

Stop vooral bij Pebble Beach en de Lone Pine Cypress Tree: ’s werelds meest gefotografeerde boom.

West Amerika Bezienswaardigheden
Boy Tijbosch |

3. Bekijk de zeeolifanten van Highway 1

Highway 1 rijden is fabuleus. De combinatie tussen de Pacifische Oceaan en de hoge kliffen van Big Sur zorgen ervoor dat dit mogelijk het móóiste deel is van een roadtrip door het Amerikaanse Westen. En dat wil wat zeggen.

De zeeolifanten ter hoogte van het plaatsje San Simeon voegen hier ook nog een grappige dimensie aan toe. Het zijn waarschijnlijk de meest luie beesten die je ooit gaat zien. Een stop die absoluut de moeite waard is!

West Amerika Bezienswaardigheden
Boy Tijbosch |

4. Maak een vlucht over de Grand Canyon – West-Amerika-bezienswaardigheden

De Grand Canyon in Arizona is eigenlijk vanuit alle hoeken en standen de moeite waard. Maar je hebt natuurlijk altijd zoiets als baas boven baas…

Een helikoptervlucht is wat ons betreft écht de mooiste manier om de wereldberoemde canyon te bekijken. Zo’n tour duurt ongeveer een halfuur en vertrekt vanaf de Grand Canyon Heliport aan de noordzijde van de kloof. Je kunt hem privé óf samen met andere reizigers maken.

Nog mooier: bij de reis Best of the West van Van Verre Reizen is de helikoptervlucht inbegrepen.

West Amerika Bezienswaardigheden
Boy Tijbosch |

5. Neem een tour door de Antelope Canyon

We weiden graag uit over de Bryce Canyon en de Grand Canyon. Maar er is nóg een canyon in het Amerikaanse Westen die je beslist niet mag overslaan.

Dat is de Antelope Canyon in Arizona. Een kloof die door jarenlange erosie een nogal bijzonder uiterlijk heeft gekregen.

Je komt er via een tocht per jeep en alléén onder begeleiding van een gids. Deze vertelt je alles over de totstandkoming van de Antelope Canyon, hoe je de beste foto’s maakt en méér.

Boy Tijbosch |

6. Rij over de Tioga Pass – West-Amerika-bezienswaardigheden

De enige reden dat we Highway 1 niet meteen uitroepen tot de mooiste roadtrip van het westen is het feit dat de Tioga Pass bestaat.

Dit is een fabuleuze rit door Yosemite National Park in Californië. Je komt hiermee op 3 kilometer hoogte en ziet de gaafste bossen, weiden, meren en méér.

Let wel: de Tioga Pass is alleen tussen mei en september open. Exacte tijden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Boy Tijbosch |

7. Fiets door Zion National Park

We sluiten dit artikel op dezelfde manier af als hoe we hem begonnen: op de fiets.

Dit keer doelen we op een fietstocht door Zion National Park: dé manier om dit schitterende park te verkennen. Doe dat over Pa’rus Trail: de enige route in het park die toegankelijk is voor fietsen, maar ook volledig geasfalteerd is.

De fietshuur is bovendien inbegrepen bij de reis Best of the West van Van Verre.

Dit artikel wordt je aangeboden door Van Verre Reizen.