Canada Only

Het cowboy-dorpje West Yellowstone in Montana is een ideale uitvalsbasis om Yellowstone National Park te verkennen…

West Yellowstone Montana
Montana Office of Tourism and Business Development
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

…en dat komt doordat er in West Yellowstone, Montana een sublieme Wild West-sfeer hangt, inclusief gave winkeltjes, toffe restaurants en uiteraard een aantal saloons.

We gaan er niet omheen draaien. Wij vinden Yellowstone National Park het allermooiste nationale park van de Verenigde Staten. Nog mooier dan de Grand Canyon, ja. There – we’ve said it.

Dat komt vooral omdat Yellowstone National Park gewoon stukken gevarieerder is. De Grand Canyon is tenslotte ook maar een canyon. Wel een hele, hele indrukwekkende. Maar het palet bezienswaardigheden is in Yellowstone National gewoonweg breder. Geisers, heetwaterbronnen, bizons, meren: ze hebben het hier allemaal.

Ze hebben hier zelfs hun eigen Grand Canyon: de Grand Canyon of the Yellowstone. Zie je – nu hoef je helemaal niet meer naar die grote broer in Arizona.

Lees ook Yellowstone National Park: dit is er allemaal te zien in en om het Idaho-deel van het park

West Yellowstone Montana
Montana Office of Tourism and Business Development

Dit is West Yellowstone

Het nationale park is toegankelijk via verschillende dorpjes die daardoor ook wel gateway towns worden genoemd: toegangspoorten tot de wilde natuur. West Yellowstone in Montana is er één van – en dat is misschien wel meteen de beste van allemaal.

Het dorp ligt in het uiterste zuidoosten van Montana, vlakbij de grenzen met zowel Idaho als Wyoming. Het is hiervandaan 87 kilometer rijden naar de noordelijke ingang van Yellowstone National Park.

87 kilometer, ja. Dat is ongeveer anderhalf uur rijden, maar dat is in Amerika genoeg om een dorp als West Yellowstone te bestempelen als ‘vlakbij Yellowstone National Park’. 

Lees ook Cowboys in de wildernis: Jackson, Wyoming

West Yellowstone Montana
Montana Office of Tourism and Business Development

Dit kun je er doen

Maakt ook allemaal niet uit, want ook in West Yellowstone zelf kun je jezelf meer dan uitstekend vermaken. 

Het stikt er bijvoorbeeld van de interessante winkels en eetgelegenheden, zoals de typisch Amerikaanse Running Bear Pancake House en de koffiebar Mountain Mama’s Coffee House & Bakery

Souvenirs inslaan voor het thuisfront? Dat kan bij Dancing Moose Gifts

En als je de unieke feel van een saloon wil ervaren, kun je kiezen uit de Bullwinkles Saloon & Eatery of de Wild West Pizzeria & Saloon.

Maar we gaan er ook niet om liegen. Dé attractie hier is natuurlijk het immense natuurgebied dat hier – voor Amerikaanse begrippen – om de hoek ligt. Mis het allemaal niet!

Lees ook Ontdek de nostalgie en avontuur van Deadwood in het Wilde Westen

West Yellowstone Montana
Montana Office of Tourism and Business Development

Zo bezoek je West Yellowstone

West Yellowstone is een erg mooie stop tijdens een roadtrip door het deel van Amerika dat The Great American West wordt genoemd. Je komt het plaatsje bijvoorbeeld tegen wanneer je vanuit Salt Lake City in Utah richting Grand Teton National Park en uiteraard Yellowstone National Park reist. Je kunt je route daarna hervatten naar bijvoorbeeld Idaho en Montana.

Check de website van The Great American West voor meer inspiratie!

Dit artikel wordt je aangeboden door The Great American West.