Afrika OnlyCanada Only

Zoek

What the…? Er zat al die tijd een geheime kamer in Mount Rushmore!

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Moet je tóch nog een keertje terug naar South Dakota. Want onder de koppen van Amerika’s vier populairste presidenten blijkt dus nog bijzondere gewaarwording te schuilen:

Inderdaad: Een geheime kamer direct onder Mount Rushmore en toegankelijk via de achterkant van het monument. En deze soort van grot heeft ook nog een naam. Parkmedewerkers, die in het geval van nood toegang hebben tot de kamer, noemen het The Hall of Records. Ideetje van Gutzon Borglum, de maker. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat niet alleen de koppen, maar ook delen van de bovenlichamen uit de rots werden gehakt. Op die manier was er genoeg ruimte om The Hall of Records aan te leggen: een soort museum waar het een en ander moest worden uitgestald. En niet de minste objecten! Borglum wilde hoogst persoonlijk de Declaration Of Independence naar South Dakota halen om deze in Mount Rushmore tentoon te stellen.

Het Congres voelde er echter niets voor om het document van haar plek te halen en daarmee verwaterde ook het plan voor een museum. Desondanks was Borglum wel alvast begonnen met het aanleggen van de expositie, zo blijkt nu. De geheime kamer heeft geen functie, hoewel sommige Amerikanen er wel raad mee weten. Op sociale media is inmiddels meermaals vraag gedaan of er gewoond mag worden mocht Trump komende dinsdag president worden.