Canada Only

What the… Het SNEEUWT in Florida!

Sneeuw
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

En nee – we hebben het niet over kunstsneeuw in Disney World of iets in die richting. Gisteren viel er échte sneeuw in het noorden van de Not So Sunshine State. En dat hadden de inwoners van Tallahassee al dertig jaar niet gezien.

De sneeuw had alles te maken met de winterstorm Grayson – ook verantwoordelijk voor de extreem lage temperaturen in andere delen van The States. Zodoende sloegen delen van Florida, Georgia en South Carolina deze woensdag opvallend wit uit.

Gaat het om veel sneeuw? Nee, dat niet. De National Weather Service concludeerde dat er in Tallahassee een pak van maar liefst een kwart centimeter lag. Dat bleek toch genoeg te zijn om de nodige waarschuwingen naar buiten te gooien. Inwoners van Florida werd geadviseerd voorzichtig te rijden.

Orlando en Miami

Hoewel er in andere delen van Florida geen sneeuw viel, vind je ook in steden als Orlando en Miami opvallende omstandigheden. Zo komt de temperatuur in Orlando al dagen niet boven de tien graden Celsius uit. Opvallend – gezien het hier normaal gesproken twintig graden is. Zowel Disney World als Universal Orlando hebben besloten hun waterparken te sluiten.