Afrika OnlyCanada Only

Dit is Whitefish, Montana: een van Amerika’s meest sfeervolle bestemmingen

Montana Office of Tourism and Business Development
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Whitefish, Montana is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het fenomenale Glacier National Park en hoort, volgens National Geographic, bij de 25 móóiste skidorpjes ter wereld.

Wie Amerika Only volgt op Facebook of Instagram weet dat we best wel fan zijn van Small Town USA. 

Niets ten nadele van de grote steden, hoor. Maar kleine dorpjes als Darby en Cody geven je toch nét iets meer het gevoel dat je in het échte Amerika bent beland. Misschien wel omdat er relatief gezien niet superveel toeristen komen…

Lees ook Maak kennis met een van Amerika’s leukste dorpjes: Red Lodge, Montana

Whitefish Montana
Montana Office of Tourism and Business Development

Wat is Whitefish, Montana?

Anyway – we hebben op dat gebied weer een nieuwe aanrader voor je. Maak kennis met Whitefish, Montana. Een dorp waar slechts achtduizend mensen wonen, maar waarvan het centrum uiterst gezellig is en ze met onder meer Glacier National Park ’s werelds mooiste achtertuin hebben.

Lees ook Zo Amerikaans als DIT dorpje wordt het niet snel: Darby, Montana

Whitefish Montana
Montana Office of Tourism and Business Development

Wat kan ik er doen?

De meeste mensen die Whitefish bezoeken, doen dat voor de natuur. Bergen, bossen, meren en rivieren: je vindt het allemaal in de directe omgeving.

Het beste van het beste daarvan vind je in – we noemden hem net al even – Glacier National Park. Het in 1910 opgerichte nationale park huisvest prehistorische ijsrivieren, bossen, watervallen en natuurlijk de gletsjers waarnaar het park is vernoemd.

Dit park verkennen kan op meerdere manieren. Je kunt er, tussen half juni en half oktober, voor kiezen om de Going-To-The-Sun Road te rijden: een van Amerika’s mooiste autoroutes. En als wandelen meer je ding is, mag je gebruikmaken van de ruim duizend kilometer aan wandelpaden die je hier vindt.

Skiën en zwemmen

In de wintertijd veranderd Whitefish naar een waar winterwalhalla. Skiërs en snowboarders trekken dan massaal naar het Whitefish Mountain Resort: een enorm terrein waar je als wintersportliefhebber zeker aan je trekken komt.

Maar ook als dat je allemaal veel te koud klinkt, is Whitefish een aanrader. Het Resort is ook in de zomer knus en gezellig – en het kan hier ook gewoon dusdanig warm worden dat je het liefst het water opgaat. Dat kan dan bij City Beach: het strand aan Whitefish Lake. Je kunt hier onder meer paddleboards en kajakken huren.

Downtown Whitefish, Montana

En dan is er natuurlijk nog het Whitefish zelf. Central Avenue en het Historic Railway District zijn thuis voor allerlei locally-owned winkeltjes, restaurants en koffiezaakjes. Erg leuk – vinden wij.

Lees ook Het oudste en misschien wel móóiste park van Amerika: Yellowstone National Park

Whitefish Montana
Montana Office of Tourism and Business Development

Hoe kom ik in Whitefish, Montana?

Whitefish bezoeken kun je het beste doen in combinatie met andere staten die in de regio The Great American West vallen. Dit zijn Idaho, Montana, North Dakota, South Dakota en Wyoming

Een roadtrip door deze streek brengt je niet alleen naar Whitefish en Glacier National Park, maar ook naar bestemmingen als Yellowstone National Park, Grand Teton National Park en Mount Rushmore National Memorial. Een aanrader!

Dit artikel wordt je aangeboden door The Great American West.