Canada Only

Wil jij in 2016 naar Orlando’s pretparken? Dit zijn de beste maanden om te gaan!

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Ben Zwaan


JANUARI EN FEBRUARI

Januari en februari zijn in principe prima maanden om naar Disney World te gaan, hoewel je kans hebt dat een van de twee waterparken gesloten is. Een van de slechtste tijden om de parken te bezoeken, is tijdens het weekend van President's Day – op en rond 15 februari. Veel scholen zijn dan dicht waardoor mensen uit het Midwesten of andere koude delen van het land massaal naar Florida komen.

MAART EN APRIL

Spring Break begint halverwege maart en eindigt begin april. Is deze Amerikaanse voorjaarsvakantie voor iedere middelbare scholier een reden om naar Florida te gaan? Ja – voor velen wel. Het is ergens wel grappig om op hol geslagen tieners in de waterparken te zien, maar als je voor een rustig parkbezoek komt zit je tijdens deze periode verkeerd.


Foto: Disney Parks/Matt Stroshane

MEI

Mei wordt door veel reizigers genoemd als dé periode om naar Florida te gaan. Het weer is warm, maar niet zo benauwd als tijdens de zomer, en de parken zijn vaak rustig. Toch zijn er ook in mei een aantal dagen die je beter kunt vermijden wanneer je lange wachtrijen wil vermijden. Het weekend van Memorial Day is daar een voorbeeld van – de dag zelf valt op 30 mei.

JUNI, JULI EN AUGUSTUS

De een houdt van de zomerse hitte van Florida, de ander kan er nauwelijks in bewegen. Mocht je tot die laatste categorie behoren, blijf dan vooral tijdens deze maanden weg uit de Sunshine State. Daarnaast zijn de parken vanzelfsprekend druk, met de periode rondom Independence Day (4 juli) als hoogtepunt. Tóch rustige dagen vinden? Ga dan de eerste twee weken van juni óf aan het einde van augustus naar de parken.


Foto: Disney Parks/Kent Philips

SEPTEMBER EN OKTOBER

De drie maanden ná de zomerperiode zijn doorgaans rustig, maar met een reden. Orkanen komen in Florida ook in juni voor, maar de grootste kans op de tropische stormen heb je in deze periode.

NOVEMBER EN DECEMBER

Tijdens november en december zijn er best dagen te noemen waarop de parken rustig zijn, maar in het algemeen zijn deze maanden net zo druk als de zomerperiode. De week van Thanksgiving, de week vóór en de week ná Kerstmis staan bekend als de drukste weken van het jaar.