Afrika OnlyCanada Only

Zó zie je alle wilde dieren van San Francisco

San Francisco - @timothyvalesphotography via SF Travel Association
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zeeleeuwen, papegaaien en zelfs bizons. Je vindt ze allemaal in je favoriete, Amerikaanse stad – als je maar weet waar je moet zijn.

[themify_layout_part id=34332]

1.

Papegaaien

Waar?

Telegraph Hill

Felgroene papegaaien verwacht je misschien eerder in Artis of de Amazone. Niet middenin een woonwijk in San Francisco.

Toch zijn de papegaaien van Telegraph Hill wel degelijk – zeg maar – een ding. Je ziet ze wanneer je vanaf de Embarcadero via Greenwich Street richting Pioneer Park loopt. 

San Francisco - @timothyvalesphotography via SF Travel Association
Foto: @timothyvalesphotography via SF Travel Association

2.

Zeeleeuwen

Waar?

Pier 39

De Loma Prieta-aardbeving van 1989 dreef de zeeleeuwen van Californië massaal naar de San Francisco Bay. Daar namen ze plaats op de vlonders langs de Fisherman’s Wharf, waar ze sindsdien – met een aantal korte tussenpozen – niet meer zijn verdwenen.

De dieren zijn daar uitgegroeid tot een van de grootste – bij het gebrek aan een beter woord – attracties van de stad. 

[themify_layout_part id=34170]

3.

Bizons

Waar?

Golden Gate Park

Nee – je hoeft niet per se naar Yellowstone National Park om bizons te zien. Je vindt ze ook in San Francisco. In het Golden Gate Park, om precies te zijn.

Ga hiervoor naar de John F. Kennedy Drive in het noordwestelijke hoekje van het park. Ze grazen ten westen van Spreckels Lake.

San Francisco - @whalegirlorg via SF Travel Association
Foto: @whalegirlorg via SF Travel Association

4.

Walvissen

Waar?

San Francisco Bay

Ieder jaar beginnen de grijze walvissen in de Pacifische Oceaan aan een trip van Mexico naar Alaska. Ze zwemmen daarbij relatief dicht langs de kust, dus het is mogelijk om ze vanaf de kust nabij San Francisco te zien. 

Sporadisch belandt er zelfs een grijze walvis in de San Francisco Bay. Een indrukwekkend iets – zo’n gigantisch beest nabij Alcatraz.

[themify_layout_part id=37739]

5.

Coyotes

Waar?

Marin Headlands

Direct aan de overkant van de Golden Gate Bridge liggen de Marin Headlands. Dit natuurgebied is thuis voor veel verschillende diersoorten waar coyotes ook deel van uitmaken.

De beesten zijn indrukwekkend om te zien, maar vanzelfsprekend wel wild. Maak luide geluiden en steek je armen omhoog als je er tijdens een hike eentje tegenkomt. Dit voorkomt dat de dieren te dichtbij komen.

Bron: SF Travel

[themify_layout_part id=34047]