Afrika OnlyCanada Only

Winter Haven is een klein stadje in het hart van de Sunshine State, met wel meer dan 50 kleine meren

Winter Haven Florida
Visit Central Florida
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Winter Haven, gelegen in het hart van Florida, is een stad die bekendstaat om haar prachtige meren, unieke attracties en gastvrije sfeer.

Lees ook Verken Lakeland in Florida, een betoverende merenstad

Visit Central Florida

Dit is Winter Haven, Florida

Winter Haven ligt in het centrale deel van Florida, in Polk County. De stad bevindt zich tussen de grotere steden Tampa en Orlando.

Winter Haven, vaak de Chain of Lakes City genoemd, heeft meer dan vijftig meren die met elkaar verbonden zijn door kanalen. Dit netwerk van meren biedt een uniek watersysteem waar bewoners en bezoekers van kunnen genieten.

De stad is niet alleen beroemd om zijn meren, maar ook om zijn rol in de citrusindustrie en zijn rijke geschiedenis. Het charmante centrum, gevuld met lokale winkels, restaurants en historische gebouwen, draagt bij aan de bijzondere sfeer van de stad.

Hotel nodig? Kijk hier voor accommodaties in de omgeving van Winter Haven.

Winter Haven Florida
Visit Central Florida

Dit kan je zien en doen in de stad

Winter Haven biedt tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Een van de hoogtepunten is LEGOLAND Florida Resort: een park dat attracties, shows en waterparken biedt. Allemaal in LEGO-thema!

Voor natuurliefhebbers zijn er tal van parken en natuurreservaten, zoals het Circle B Bar Reserve, waar bezoekers kunnen wandelen en genieten van de lokale flora en fauna.

De Chain of Lakes is perfect voor watersporten zoals varen, vissen, en paddleboarding. Het downtown-gebied van Winter Haven biedt ook een rijke cultuurervaring met het Theatre Winter Haven en de diverse kunstgalerijen.

➔ Auto nodig? Plannen om naar de Sunshine State te gaan? Boek je huurauto bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting op je eindbedrag.

Visit Central Florida

Zo bereik je Winter Haven, Florida

Winter Haven is goed bereikbaar vanuit verschillende grote steden in Florida. Vanuit Orlando is het ongeveer een uur rijden naar Winter Haven – via de Interstate 4 richting westen. Dit maakt het een ideale dagtripbestemming voor bezoekers van de themaparken in Orlando.

Vanuit Tampa is het ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden naar Winter Haven, eveneens via de I-4 richting oosten.

De route vanuit Miami duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten via de Florida’s Turnpike en de US-27 North.

Meer lezen? Check onze boeken over The States in de webshop!