Canada Only

Wist je dat Cali’s Highway 1 in Oregon gewóón verder gaat – en daar misschien wel mooier is?

Big Sur Highway 1
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Als het over road trips gaat, steelt de Californische Highway 1 alle shine van andere trips. Veel reizigers rijden daarom alleen het stuk van LA naar San Francisco – of andersom. Maar Highway 1 gaat ook boven San Fran gewoon door. Als Highway 101, welteverstaan. En dat deel is eigenlijk net zo indrukwekkend als de Cali-variant.

De trip door Oregon is een aaneenschakeling van knusse dorpjes, gigantische rotsen en woeste kusten. Highway 101 kronkelt vanuit de Californische Redwoods all the way naar de staat Washington en passeert daarbij een aantal fantastische bestemmingen.

Natuur

De Samuel H. Boardman State Scenic Corridor, bijvoorbeeld. Een kuststrook op slechts een halfuurtje rijden vanaf de grens met Californië. De kust is hier een stuk woester dan in de Golden Staten en flink voorzien van grote steenformaties, zoals de Arch Rock en Natural Bridges. Zwemmen? Da’s helaas niet mogelijk. Daar is het water te koud en te wild voor.

Ietsje verderop vind je nog meer van dit soort topbestemmingen. Devil’s Punchbowl State Natural Area is er een goed voorbeeld van: een gigantische verzameling rotsen en grotten die bovendien een perfecte plaats is om walvissen te spotten.

Cannon Beach

Cannon Beach ligt weer iets verder en is wat bekender dan eerder genoemde bestemmingen. Het gezellige plaatsje heeft knusse winkels en restaurants op Hemlock Street en eveneens een vrij ruig strand. Daarvandaan is dé trekpleister van het dorp, de gigantische monoliet Haystack Rock, prima te zien. Goed eten kan wéér een uur verder in het plaatsje Pacific City.

Eindpunt

Hoewel Highway 101 helemaal doorloopt tot Washingtons Olympic National Park is Astoria voor veel reiziger het eindpunt van deze trip. Deze stad ligt op zo’n twee uur rijden van Portland. Highlights? Dat zijn het uitkijkpunt Astoria Column, de sfeervolle Cannery Pier en het Columbia River Maritime Museum – een soort Amerikaanse editie van het Scheepvaartmuseum.

Interesse in een trip naar Oregon? Kijk dan hier voor complete reizen óf boek de trip zelf. In dat geval vind je hier je vliegtickets, hier je hotel en hier je huurauto.


Amerika Only Magabook 4 Cover

Hét boek voor Amerika-fans!

Binnenkort naar Amerika? Check ons nieuwe boek! Amerika Only Magabook 4 is een combi tussen een boek en een magazine – vol inspiratie en tips voor Amerika-reizigers.  BESTELLEN KAN HIER!