Canada Only

Het Witte Huis

Washington DC - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

We kunnen het er lang of kort over hebben. Feit blijft dat je citytrip naar de Amerikaanse hoofdstad Washington DC eigenlijk niet compleet is zonder het Witte Huis bezoeken. Maak op z’n minst één foto van wat waarschijnlijk de beroemdste woning ter wereld is – of ga voor het ultieme bezoek: een rondleiding Witte Huis.

Direct naar

Deze bezienswaardigheid bezoeken
Het huis bezoeken vanaf de National Mall
Het huis bezoeken vanaf Lafayette Square
Een rondleiding door de woning

[affiliate location=”washingtondc” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”washingtondc” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”washingtondc” type=”ticketlinks”]

Het Witte Huis bezoeken - PixabayHet Witte Huis bezoeken

Het Witte Huis is een van de bekendste symbolen van Amerika. We kennen het huis natuurlijk vooral als de ambtswoning van de zittende president. Het Witte Huis is door de jaren heen meermaals aangepast naar de smaak van zijn beroemde bewoners en heeft verschillende rampen doorstaan. Het pand is nu toegankelijk voor het publiek, maar daar moet je een beetje geluk voor hebben.

Het Witte Huis bezoeken vanaf de National Mall

Veel reizigers verwachten dat het Witte Huis op een uitgestrekt stuk land staat. Veel foto’s van de woning doen dit ook vermoeden. Het Witte Huis ligt in werkelijkheid midden in Washington DC, vlakij een aantal erg drukke wegen.

Wil je het Witte Huis bezoeken? Dat kan, als je alleen de buitenkant wil zien, op twee manieren. Het beroemde Oval Office ligt aan de kant van de National Mall. Ga naar E Street NW voor het perfecte plaatje – recht van voren. Je ziet hiervandaan ook het Washington Monument. Het is een klein stukje lopen naar deze gigantische obelisk.

Het Witte Huis bezoeken vanaf Lafayette Square

De andere zijde van het Witte huis is te zien vanaf het stadspark Lafayette Square. Je vindt hier ook het meest voor de hand liggende metrostation wanneer je het Witte Huis wil bezoeken. Dit is het station McPherson Square.

Rondleiding Witte Huis - Pixabay-minRondleiding Witte Huis: een rondleiding door de woning

Is het exterieur van het Witte Huis niet genoeg en wil je écht het Witte Huis bezoeken? Waag dan een poging tot een soort tour door de ambtswoning van de president. Het is lastig, maar niet onmogelijk om dit voor elkaar te krijgen.

Geïnteresseerden moeten er allereerst vroeg bij zijn. De officiële termijn voor het reserveren van een rondleiding Witte Huis ligt op maximaal drie maanden en uiterlijk drie weken van tevoren. Sommige geluiden beweren echter dat zo vroeg mogelijk reserveren beter is en adviseren dit al zes maanden van tevoren te doen.

Het reserveren van een rondleiding Witte Huis kon in het verleden bij de Amerikaanse ambassade, maar dat is vanwege de strenge veiligheidsvoorschriften van de Amerikaanse overheid niet langer mogelijk. Een rondleiding Witte Huis aanvragen kan nu alleen nog maar rechtstreeks via een senator. Ga hiervoor naar deze website om te kijken wie op het moment de senators van Amerika zijn. Je kunt één van hen via dezelfde website het verzoek doen tot een rondleiding Witte Huis. Je krijgt, als alles goed gaat, een aantal weken voor de door jou aangegeven bezoekdatum de bevestiging dat je ook echt kan deelnemen aan een rondleiding Witte Huis.

Je krijgt in het Witte Huis toegang tot een beperkt aantal vertrekken op de begane grond en de eerste verdieping. Je ziet hier onder meer de persoonlijke tinten die voormalig presidenten en hun gezinnen aan het huis hebben toegevoegd. De vrouw van JFK bracht bijvoorbeeld antiek terug in de woning. Franklin Roosevelt verantwoordelijk is voor de totstandkoming van het zwembad.

[affiliate location=”washingtondc” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”washingtondc” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”washingtondc” type=”ticketlinks”]