Afrika OnlyCanada Only

Het wordt dit weekend -16°C (!) in New York…

Brooklyn Bridge
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Barre weersomstandigheden in The States. De oostkust van Amerika gaat gebukt onder een gigantische winterstorm. Dat leidde zelfs in het normaal zo warme Florida tot sneeuw. Hoewel de storm richting het noorden wegtrekt, is het voor de East Coast nog niet voorbij…

Sterker nog – de ergste kou komt er nu aan. Dit weekend wordt New York getrakteerd op temperaturen rond de -16°C.

En dat terwijl de noodtoestand al is uitgeroepen. De gouverneur van de staat New York heeft inwoners aangeraden het huis niet te verlaten als dat niet absoluut noodzakelijk is.

Bomb Cyclone

De weersomstandigheden zijn het gevolg van wat de Amerikanen een Bomb Cycone noemen: een sneeuwstorm met de kracht van een orkaan. Dat leidde eerder deze week al tot metershoge golven, overstromingen aan de kust en een gigantische lading sneeuw in steden als New York City en Boston.

De kou leidt mogelijk tot recordbrekende temperaturen in New York. Verwacht wordt dat het weer na het weekend weer ietsje beter wordt.

Florida

De storm ontwikkelde zich in het zuiden van het land. In Florida viel daarom voor het eerst sinds 28 jaar sneeuw. Daar waar Florida, maar ook Georgia en South Carolina niet gewend zijn aan winters weer, kwam direct het dagelijks leven stil te liggen. De scholen gingen dicht en automobilisten werd afgeraden de weg op te gaan. Honderden vluchten werden geschrapt en attracties als Disney World en Universal Orlando Resort sloten de wereldberoemde waterparken.

Brooklyn Bridge
Julienne Schaer via NYC & Company