Canada Only

Dit is de World of Coca-Cola: ’s werelds meest iconische colamuseum

World of Coca-Cola - Ralph Daniel via Picture Georgia
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het gigantische World of Coca-Cola Museum is een van de beroemdste attracties van Atlanta. Een tour door de faciliteit is dan ook een must-do tijdens je roadtrip door Amerika’s Diepe Zuiden.

Attracties compleet gewijd aan één drankje? Dat kan uiteraard alleen maar in Amerika.

Het gaat dan ook wel om waarschijnlijk het bekendste drankje ter wereld: Coca-Cola. In de World of Coca-Cola zie je alle cola-advertenties door de jaren heen, kun je jouw eigen colaatje mixen én mag je op de foto met de one and only Coca-Cola Polar Bear. Wie wil dat nou niet…

World of Coca-Cola - Ralph Daniel via Picture Georgia
Foto: Ralph Daniel via Picture Georgia

Wat is de World of Coca-Cola precies?

Atlanta’s World of Coca-Cola is een permanente tentoonstelling die helemaal in het teken staat van – juist.

Je ziet er honderden artefacten die allemaal iets te maken hebben met het drankje dat ook daadwerkelijk uit Atlanta komt. Bedenker John Pemberton, die voor de deur als bronzen standbeeld is vereeuwigd, bedacht Coca-Cola in 1886. Fun fact: destijds verkocht hij negen flesjes per dag. Dat zijn er tegenwoordig ruim anderhalf miljard.

Naast uitgestalde colamaterialen beschikt de World of Coca-Cola ook over een Bottle Room waar je ziet hoe alle drankjes worden gebotteld. Het heeft bovendien een geweldige souvenirshop, die overigens ook toegankelijk is zonder een toegangskaartje, én een 4D-theater – voor al je frisdrankfilms.

Het meest indrukwekkende aan de faciliteit is echter het – bij het gebrek aan een beter woord – proeflokaal. Hier kun je honderden Coca-Cola-producten uit allerlei werelddelen proberen. Hele bittere varianten uit Zuid-Amerika, bijvoorbeeld. Maar ook classics als Coca-Cola Vanilla.

World of Coca-Cola - Ralph Daniel via Picture Georgia
Foto: Ralph Daniel via Picture Georgia

Hoe bezoek ik het World of Coca-Cola Museum?

Hoe je dit alles ziet? Met een rondleiding. Tours door de faciliteit worden dagelijks gegeven en je hebt er minimaal twee uur voor nodig om alles goed te zien. 

De World of Coca-Cola is zeven dagen per week geopend en alleen op Thanksgiving en Eerste Kerstdag gesloten. Reserveringen zijn niet nodig, maar kaartjes zijn wel online te kopen.

World of Coca-Cola - Ralph Daniel via Picture Georgia
Foto: Ralph Daniel via Picture Georgia

Waar vind ik deze expositie?

De World of Coca-Cola ligt in het hart van Atlanta, Georgia en is een toffe stop tijdens roadtrips door het Diepe Zuiden. Het ligt bovendien erg dichtbij andere belangrijke attracties van de stad, zoals het Georgia Aquarium en het CNN Center.

Adres: 121 Baker Street NW, Atlanta, Georgia

[themify_layout_part id=”40652″]

[themify_layout_part id=34047]