Canada Only

Dit is Wyomings Independence Rock – en je mag hem beklimmen

Independence Rock - @roadtripthree via Travel Wyoming
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een bijzondere en dus te beklimmen rots die bovendien een unieke historie heeft.

Toen duizenden immigranten zich via de Oregon Trail in Wyoming probeerden te settelen, stuitten ze op weg naar hun eindbestemming op verschillende, ietwat vreemde natuurverschijnselen. De bergpas South Pass, bijvoorbeeld. Of de Ayres Natural Bridge.

Géén van allen werd echter beroemder dan de latere Independence Rock. Dat was – en is – een enorme steen die verrijst vanuit – tja – niets. Het is een enorme steen middenin Wyomings relatief platte prairielandschap.

[themify_layout_part id=34172]

Achtergrond van de Independence Rock

De aankomst bij de Independence Rock betekende voor de immigranten bovenal goed nieuws. Mits ze vóór 4 juli arriveerden (vandaar de naam Independence Rock). Dat betekende namelijk dat ze snel genoeg hadden gereisd om hun tocht door de Sawtooth Mountains vóór de jaarlijkse sneeuwval te kunnen voortzetten.

Plus – arriveren bij de Independence Rock hield in dat de reis officieel over de helft was. Je was dus bijna zover dat je écht aan een nieuw leven kon beginnen.

[themify_layout_part id=34170]

Independence Rock anno nu

De rots is vandaag de dag – logisch – net zo opmerkelijk als toen. Misschien zelfs opmerkelijker. Hij functioneert namelijk als een soort register voor alle immigranten die hem destijds hebben beklommen. Die hebben namelijk massaal hun namen in de rots gekerfd – en dat is nog steeds te zien.

De Independence Rock wordt inmiddels beschermd door de staat Wyoming. Dat betekent echter niet dat je hem niet kunt beklimmen. Zolang je niet over de namen dartelt, is dat namelijk gewoon toegestaan. 

Eenmaal boven krijg je een goed beeld van de immense afstanden die settlers destijds moesten afleggen op weg naar hun eindbestemming,

Het is bovendien geen ingewikkelde wandeling. De Independence Rock beklimmen is mogelijk voor jong en oud.  

[themify_layout_part id=37739]

Adres

Zien? Zet het volgende adres in je GPS:

Independence Rock State Historic Site, WY-220, Alcova, Wyoming.

Bron: Only In Your State

Independence Rock - @roadtripthree via Travel Wyoming
Foto: @roadtripthree via Travel Wyoming

[themify_layout_part id=34047]