Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Ontdek Yaki Point: een ongerept uitzicht op de Grand Canyon

John Keunen
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Yaki Point biedt een van de meest spectaculaire uitzichten op de Grand Canyon. Dit uitkijkpunt is een minder druk bezocht juweeltje dat een ongeëvenaard perspectief biedt op dit natuurwonder.

Lees ook Bisbee: de hippiestad van Arizona die je móet bezoeken!

Dit is Yaki Point

Yaki Point ligt aan de South Rim van de Grand Canyon in Arizona. Toegankelijk via de South Kaibab Trailhead, is dit uitkijkpunt een van de weinige locaties langs de South Rim die niet direct toegankelijk is per privévoertuig. Bezoekers moeten gebruik maken van de shuttlebus van het park, wat bijdraagt aan de rust en de ongerepte natuurbeleving.

Tip van ons! Auto in Arizona nodig? Huur bij Alamo en gebruik de exclusieve kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.

Dit is er te zien en te doen

Yaki Point staat bekend om zijn adembenemende panoramische uitzichten over de Grand Canyon. Vanaf dit uitkijkpunt kun je genieten van een ongeëvenaard zicht op de Colorado River, de Inner Gorge en de omringende kleurrijke rotsformaties die de Grand Canyon zo beroemd maken.

Het punt is ook het beginpunt van de South Kaibab Trail, een van de meest populaire wandelroutes in het park. Deze trail biedt een aantal van de beste uitzichten op de canyon en is ideaal voor avontuurlijke wandelaars die dichter bij de natuurlijke schoonheid van de Grand Canyon willen komen. De trail is uitdagend, maar de beloningen zijn groot, met adembenemende uitzichten op elk niveau.

➔ Tip van ons! Wil je de Grand Canyon zien? Sedona kan een goede uitvalsbasis zijn. De hotels zijn hier in ieder geval goedkoper dan dichter bij de Canyon.

yaki point
John Keunen

Yaki Point is vooral populair tijdens zonsopgang en zonsondergang. De oranje en roze tinten van de opkomende of ondergaande zon tegen de achtergrond van de canyonwanden creëren een magisch schouwspel dat je niet mag missen. Veel bezoekers plannen hun bezoek rond deze tijdstippen om de natuurlijke pracht van de canyon in zijn volle glorie te ervaren.

Daarnaast is de plek een uitstekende plek voor sterrenkijken. De afgelegen ligging en minimale lichtvervuiling maken het een perfecte locatie om de nachtelijke hemel te bewonderen.

Tijdens de zomermaanden organiseert het park regelmatig sterrenkijkavonden, waarbij rangers uitleg geven over de sterrenbeelden en de astronomie van de Grand Canyon.

yaki point

Zo kom je bij Yaki Point

Yaki Point bevindt zich in het Grand Canyon National Park, maar het is belangrijk op te merken dat deze plek alleen toegankelijk is via de gratis pendeldienst van het park.

Het is niet bereikbaar met de auto, omdat privévoertuigen niet zijn toegestaan op de toegangsweg naar Yaki Point. De pendeldienst is bedoeld om het aantal voertuigen te verminderen en de impact op het milieu te verminderen.

➔ Amerika geweest? Check onze nieuwe SpaarShirts in de webshop!