Canada Only

Top: 99% van Yellowstone National Park is weer open voor het publiek

Yellowstone National Park - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het park werd eerder dit jaar getroffen door gigantische overstromingen, maar de herstelwerkzaamheden verlopen erg voorspoedig.

Zo opende men op 15 oktober de Northeast Entrance, de noordoostelijke toegangspoort tot het park, voor al het verkeer. Dat was destijds voor het eerst sinds de zomermaanden.

De werkzaamheden aan de Old Gardiner Road namen iets langer in beslag, maar ook deze route tussen Gardiner, Montana en Mammoth Hot Springs is vanaf 1 november weer berijdbaar.

Daarmee zijn alle wegen die in juni van dit jaar werden getroffen door de overstromingen weer begaanbaar. Er gelden geen restricties meer. 

Goed nieuws voor reizigers die een trip naar Yellowstone National Park op de planning hebben staan!

[themify_layout_part id=34280]

Waar wordt er nog wél gewerkt?

Hoewel de meeste schade dus is verholpen, wordt er nog steeds gewerkt. Dat gebeurt bijvoorbeeld op de weg die leidt naar het startpunt van de wandeling naar Trout Lake: een populaire bestemming onder toeristen.

Bezoekers moeten hier dan ook rekening houden met oponthoud, hoewel de weg wél gewoon begaanbaar is.

[themify_layout_part id=34170]

Wat gebeurde er in juni?

In juni 2022 werd Yellowstone National Park getroffen door een aantal forse overstromingen. Deze brachten ernstige schade toe aan onder meer de infrastructuur van het park. 

Yellowstone National Park ging zelfs enige tijd volledig op slot, hoewel de grootste toeristentrekkers, zoals de geiser Old Faithful, vrij snel daarna alweer toegankelijk waren.

[themify_layout_part id=37739]

Wat is er te zien in Yellowstone National Park?

Yellowstone National Park is niet alleen het oudste, maar misschien ook wel het mooiste nationale park van de Verenigde Staten. Het gigantische natuurgebied ligt in Wyoming, Montana en Idaho en staat bekend om haar geisers, warmwaterbronnen en wildlife, waaronder bizons en beren.

Hoewel de zomer de populairste tijd van het jaar is om Yellowstone National Park te bezoeken, trekt het park ook in de herfst de nodige reizigers. Dit is namelijk een ideale periode om beren, herten en roofvogels te spotten.

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part id=34047]