Afrika OnlyCanada Only

Yes! Nederland krijgt een échte Amerikaanse mall: Mall Of The Netherlands

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Fan van zo’n typisch Amerikaanse mall? Daarvoor hoef je binnenkort niet meer per se naar de andere kant van de oceaan. In ons eigen Leidschendam wordt namelijk later dit jaar Mall Of The Netherlands geopend. Een volledig overdekt winkelcentrum van 116.000 vierkante meter, inclusief 280 winkels, 20 restaurants en – jawel – een bioscoop.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

 

Helemaal hetzelfde als in The States wordt het natuurlijk niet. Verwacht bijvoorbeeld geen Macy’s op een van de uiteinden. Wat je er wél gaat vinden is, net als in de USA, een compleet dagje weg. Het nieuwe winkelcentrum belooft geen standaardzaken, maar zogenaamde flagship stores van retailers die hun merk willen vertegenwoordigen. Bovendien is het uiterlijk van de komende mall veelbelovend. Mall Of The Netherlands wordt namelijk ontworpen door MVSA Architects. Klinkt dat niet direct bekend? Deze partij is ook verantwoordelijk voor het nieuwe Centraal Station in Rotterdam en de ING-schoen aan de Amsterdamse Zuidas.

WAAROM NU PAS?

De nieuwe mall breekt met een officieuze traditie om kleine winkeliers in dorps- en stadscentra te beschermen. In Amerika hebben grote malls aan de rand van steden en dorpen ervoor gezorgd dat de traditionele Main Street grotendeels is verdwenen. Plannen tot de bouw van een mall in Nederland zijn er desondanks eerder geweest. Tilburg had plannen voor het winkelcentrum Aventura Brabant, maar het idee sneuvelde vroegtijdig. Vlak over de grens vind je wel het Duitse Centro.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]