Canada Only

Zabriskie Point: het beste uitkijkpunt in de Death Valley

Zabriskie Point
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Badwater, Dante’s View, Stovepipe Wells… Death Valley National Park in Californië heeft absoluut geen gebrek aan indrukwekkende bestemmingen, maar zelfs dan is er zoiets als baas boven baas a.k.a Zabriskie Point.

Maak kennis met Zabriskie Point. Een uitkijkpunt in het bloedhete, Californische nationale park dat al jarenlang natuurliefhebbers en fotografen van over de hele wereld aantrekt.

Inderdaad: ondanks het feit dat de temperaturen hier soms hoger dan 50 graden Celsius zijn en de naam van het uitkijkpunt een béétje klinkt als een foute club uit de jaren zeventig. Dan móet het haast wel indrukwekkend zijn…

Tip van ons! Bezoek de Death Valley tijdens een roadtrip. Je combineert het park dan makkelijker met andere highlights in het Amerikaanse Westen, zoals San Francisco en Yosemite National Park.

Zabriskie Point
Boy Tijbosch |

Wat is Zabriskie Point?

En indrukwekkend – dát is Zabriskie Point. Je hebt hiervandaan een adembenemend uitzicht over de mooiste zandduinen van Death Valley National Park.

Want anders dan je misschien zou verwachten bij zo’n dor en gortdroog landschap als de Death Valley, is dit deel van het nationale parken wel degelijk kleurrijk. Die kleuren zijn veroorzaakt aan de hand van een langdurig en lastig uit te leggen geologisch proces, maar geloof ons: het is de moeite waard om hierheen te gaan.

Kortingscode! Bespaar op je autohuur door bij Alamo.nl te boeken en de kortingscode ‘AlamoOnly5‘ te gebruiken. Scheelt 5% op het totaalbedrag.

Zabriskie Point
Boy Tijbosch |

Wat kan ik zien vanaf Zabriskie Point?

Je kijkt vanaf dit punt uit over een duinlandschap waar niets leeft en dat is gevormd aan de hand van – hoe vreemd dat gezien die hoge temperaturen ook klinkt – water. In de verte zie je zoutvlaktes liggen; daarboven toren de Panamint Mountains.

Het meest opvallende wat je vanaf Zabriskie Point ziet? Dat is de Manly Beacon. Een duin van maar liefst 251 meter hoog welke is vernoemd naar een van de eerste groepen goudzoekers die dit deel van Californië afstruinden naar – niet geheel verrassend – goud.

De Manly Beacon is altijd indrukwekkend, maar eh – bezoek hem vooral bij zonsopkomst of zonsondergang. Dan is ‘ie op z’n mooist en zijn de temperaturen nét iets minder extreem.

Hoteltip! Overnachten in de Death Valley kan grofweg op twee plekken: bij Furnace Creek en Stovepipe Wells. Check hier wat de kosten zijn.

Zabriskie Point
Boy Tijbosch |

Hoe kom ik hier?

Sla Zabriskie Point niet over tijdens je trip naar Death Valley National Park. Je vindt het uitkijkpunt op een kwartiertje rijden vanaf het Furnace Creek Visitor Center. Het is vanaf de bijbehorende parkeerplaats zo’n 400 meter lopen naar Zabriskie Point – over een geplaveid pad.

Wie méér wil wandelen, kan hier ook beginnen aan de Badlands Loop Trail. Hou er daarbij wel rekening dat dit in het hoogseizoen niet alleen bloedheet, maar ook gevaarlijk is.

Bron: National Park Service

Meer USA? Check onze boeken en SpaarShirts in de webshop.