Afrika OnlyCanada Only

ZIEN in New York: de kerstlichtjes van Central Park

Harlem Meer - Julienne Schaer via NYC & Company
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Charles A. Dana Discovery Center in Central Park, New York wordt jaarlijks versierd met een flinke verzameling kerstlampjes.

Nee – New York City heeft maar weinig te klagen als het gaat over bezienswaardigheden in de maand december. Zomaar een greep uit de kerstcollectie: de lichtjes in de wijk Dyker Heights, de kerstboom voor de deur van het Rockefeller Center en de etalages van Fifth Avenue. And the list goes on…

Ook Central Park deelt mee in deze feestvreugde. Dat doen ze met de zogenoemde Holiday Lightning van het Charles A. Dana Discovery Center.

Dit festijn vond plaats op donderdag 1 december. Daarbij werden de lampjes op en om dit pand op een frivole wijze aangezet – voor de 26e keer op rij. Een event waarbij de Kerstman van de partij was, koren optraden en warme chocolademelk werd uitgedeeld.

‘Ben ik daarvoor dan niet véél te laat?’

Voor de openingsceremonie wel, ja. Maar die lichtjes branden uiteraard nog steeds – vanzelfsprekend alleen na zonsondergang. En dat is iets wat je gezien moet hebben, mocht je in december naar New York City gaan.

[themify_layout_part id=34268]

Waar moet ik zijn?

Interesse? Ga dan naar het Charles A. Dana Discovery Center. Dit centrum ligt aan de oostkant van Central Park en meer in de buurt van de wijk Harlem dan Midtown Manhattan. Je vindt het pand ter hoogte van 110th Street.

De lichtjes branden op en om het gebouw zelf, maar ook op de bomen op het Harlem Meer.

[themify_layout_part id=34170]

Is er méér te zien in Central Park?

Central Park is sowieso rijkelijk voorzien van feestelijke lampjes en andere soorten festiviteiten. Elders in het park vind je bijvoorbeeld de iconische schaatsbaan Wollman Rink.

Bovendien kun je op iedere willekeurige plek in het immense park zomáár tegen een fraai verlichte koets of een kerstkoor aanlopen. 

Kortom – sla Central Park niet over wanneer je in december naar New York City gaat.

Harlem Meer - Julienne Schaer via NYC & Company
Foto: Julienne Schaer via NYC & Company

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]