Canada Only

Zijn dit de 10 allermooiste dorpen in Amerika’s zuidelijke staten?

Savannah
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

The Culture Trip wijst plaatsjes in Alabama, Georgia, Virginia, Mississippi, Tennessee én de Carolina’s aan als Southern Must-Do’s.

1.    ABINGDON, VIRGINIA

Abingdon wordt omringd door de Blue Ridge Mountains en is een aanrader voor iedere reiziger die geïnteresseerd is in de Amerikaanse Burgeroorlog.


2.    BEAUFORT, SOUTH CAROLINA

Sfeervol en authentiek. Beaufort is een must-see in South Carolina: de oudste stad van de staat ná Charleston.


3.    BRISTOL, TENNESSEE

Bristol ligt op het randje van Tennessee en Virginia en wordt zelfs door de inwoners van Nashville ‘the birthplace of country music’ genoemd.


4.    DAHLONEGA, GEORGIA

Waarschijnlijk heb je nooit eerder gehoord van Dahlonega, maar rond het jaar 1830 wist iedereen waar de plaats lag. De omringende heuvels bevatten namelijk grote hoeveelheden goud. Anno 2015 produceert Dahlonega meer wijn dan goud, maar de historie is intact gebleven.


5.    MADISON, GEORGIA

Toen General Sherman tijdens de Burgeroorlog door Georgia marcheerde, verbrandde hij alles wat hij onderweg tegenkwam. Eén dorpje ontkwam aan deze razernij: Madison. Daarom is Madison een van de weinige plaatsen in Georgia waar je ontdekt hoe het Diepe Zuiden er vóór de oorlog uitzag.


6.    MATHEWS, VIRGINIA

Mathews toont Amerika’s Diepe Zuiden op een heel andere manier: dit schilderachtige dorpje licht namelijk in de Chesapeake Bay, aan de kust.


7.    MOORESVILLE, ALABAMA

Mooresville is thuis voor het oudste postkantoor van de staat, maar dat is niet de reden waarom reizigers het plaatsje in Alabama moeten bezoeken. Mooresville is namelijk hetzelfde als stappen in een geschiedenisboek. Bovendien schijnen de mensen er bijzonder vriendelijk te zijn.


8.    NATCHEZ, MISSISSIPPI

Natchez heeft méér antebellum-woningen dan welk zuidelijke plaatsje dan ook. Het dorpje aan de Mississippi staat daarom bol van de historie en is een must-visit tijdens iedere rondreis door het Diepe Zuiden.


9.    RUGBY, TENNESSEE

Rugby is zó klein dat het niet eens echt een dorpje genoemd kan worden, maar dat neemt niet weg dat een ritje langs de huizen van Rugby absoluut de moeite waard is. De Victoriaanse architectuur vind je – in Amerika – niet veel.


10.    WAYNESVILLE, NORTH CAROLINA

Waynesville is dé place-to-be voor natuurliefhebbers en het is niet moeilijk te zien waarom. Het stadje ligt namelijk tussen de Great Smoky Mountains en de Blue Ridge Mountains in: een ideaal vertrekpunt voor hikers.