Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Zijn dit de 25 beste nationale parken van Amerika?

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Volgens het online magazine Thrillist wel. Zij stelden deze lijst op door de 25 meest bezochte nationale parken van Amerika te rangschikken. Daar kwam vervolgens deze volgorde uit. Wat vind jij – klopt het een beetje?

Gateway Arch, St. Louis
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

25. Gateway Arch National Park

De beroemde boog van de stad St. Louis is, sinds het parkgebied eromheen werd gerenoveerd, ook een nationaal park – en bovendien een die goed wordt bezocht. Qua bezoekersaantallen knikkert Gateway Arch National Park Arizona’s Saguaro National Park uit de top 25.

Dit park zien? Kijk dan hier.


24. Cuyahoga Valley National Park

Cuyahoga Valley National Park scoort nooit zo hoog op de bekendheidscheck van Hollandse reizigers. Maar de Amerikanen? Die vinden dit park in Ohio vol valleien en rivieren helemaal geweldig.

Zelf zien? Kijk hier voor reizen naar dit park.


23. Everglades National Park

Het grootste nationale park van de staat Florida is een complete wildernis aan bossen en moerassen. Het is dé thuishonk voor Florida’s bekende alligator, maar ook voor de krokodil. Dat maakt Everglades National Park de enige plek ter wereld waar deze twee diersoorten samen leven.

De Everglades bezoeken? Zo doe je het!


22. Hot Springs National Park

De warmwaterbronnen van Hot Springs National Park zijn, net als Cuyahoga Valley, minder bekend bij het internationale publiek. Toch is dit dé attractie van de staat Arkansas. Toegegeven – dat is niet heel lastig.

Arkansas bezoeken? Kijk hier voor reizen van verschillende aanbieders.

21. Shenandoah National Park

Hoge boomtoppen met een Smoky Mountains-achtige nevel eroverheen – daar staat Shenandoah National Park in de staat Virginia om bekend. Dé manier om alles te zien? Via de Skyline Drive die door het park slingert.

Een trip naar Shenandoah National Park regel je hier!

20. Capitol Reef National Park

Het minst bekende, maar zeker niet minst indrukwekkende nationale park van de staat Utah. De gigantische roodoranje rotsblokken en de historische wandtekeningen zijn een kleine retour meer dan waard.

Dit nationale park bezoeken doe je tijdens een road trip door Utah. Kijk hier voor trips van verschillende aanbieders.


19. Mount Rainier National Park

Deze op vier na hoogste berg van de Verenigde Staten ligt in de staat Washington. Door de jaren heen is Mount Rainier uitgegroeid tot een icoon – vooral voor inwoners van dit noordwestelijk gelegen gebied.

De staat Washington bezoeken doe je zo!


18. Haleakalā National Park

Natuurlijk heeft ook Hawaii haar eigen nationale parken en dit is misschien wel de mooiste variant. Haleakalā National Park ligt op het eiland Hawaii en bezit wat sommigen het mooiste stukje Hawaii vinden: de krater van Haleakalā.

Trips naar Haleakalā National Park vind je hier.


The Narrows, Zion National Park 5 - Visit Utah
Foto: Visit Utah

17. Zion National Park

Zion National Park wordt over het algemeen gezien als een van de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten. Je vindt er monolieten, kloven, rivieren en uiteenlopende mogelijkheden voor lange wandelingen. Een toppark!

Zin om dit park én andere bestemmingen te zien? Kijk hier voor verschillende road trips!


16. Acadia National Park

Het enige nationale park in de regio New England is Acadia National Park. Deze ongerepte wildernis is met haar steile kliffen, woeste kusten en ruige zeegebieden erg populair bij onder meer surfers.

Trips naar New England boeken doe je hier.


15. Hawaii Volcanoes National Park

Hawaii Volcanoes National Park is voor veel reizigers dé reden om naar Hawaii te gaan. Je ziet tenslotte niet iedere dag een vulkaan en Hawaii Volcanoes National Park heeft er toevallig twee.

Altijd al naar Hawaii willen gaan? Laat je hier inspireren!


14. Great Smoky Mountains National Park

Het meest bezochte nationale park van de Verenigde Staten krijgt van Thrillist een veertiende stek toebedeeld. De Smokies doen hun naam eer aan en staan bekend om de rokerige nevel die altijd over de bergtoppen hangt.

…en zo zie je het zelf: boek hier je reis naar Amerika’s Diepe Zuiden!


Glacier Point - Andreas Hub via Visit California
Foto: Andreas Hub via Visit California

13. Glacier National Park

Montana’s Glacier National Park is nu nog een van Amerika’s populairdere nationale parken, maar we weten niet hoe lang dat nog duurt. Door de klimaatsverandering zijn er nog maar 25 gletsjers, waar het park om bekend staat, over.

Snel naar Montana, dus. Bekijk hier de aanbiedingen van verschillende reisorganisaties.


12. Olympic National Park

Washingtons Olympic National Park heeft een ongekende wildernis, maar is ook in het bezit van het enige regenwoud van de Verenigde Staten. Een geweldig park voor fans van buitenactiviteiten.

Trips naar de staat Washington vind je hier!


11. Grand Teton National Park

Dit kleine broertje van Yellowstone National Park grenst direct aan dit laatstgenoemde park, maar heeft zelf ook een aantal uitstekende bezienswaardigheden. De hoge bergtoppen – de Tetons – bijvoorbeeld. Of het vele wildlife in de vorm van onder meer beren en elanden.

Zien? Kijk dan hier voor een trip richting Montana en Wyoming.


10. Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park heeft, denken we, weinig uitleg nodig. Iedereen kent de zandkleurige rotsformaties en het uitgehouwen landschap – vandaar dat het park de top tien van Thrillist heeft gehaald.

Nog nooit bij de Bryce Canyon geweest? Bekijk hier het reisaanbod van verschillende organisaties!


Joshua Tree National Park 4 - Myles McGuinness via Visit California
Foto: Myles McGuinness via Visit California

9. Joshua Tree National Park

De opvallende planten – want het zijn officieel geen bomen – in Californië zijn een garantie voor een geslaagde dag in Joshua Tree National Park. Maar er is meer te doen. Rotsen beklimmen, bijvoorbeeld.

…en trips naar Joshua Tree National Park én andere Californische bestemmingen vind je hier.


8. Arches National Park

Een van de mooiste parken in het Amerikaanse Zuidwesten – dát is Arches National Park. Zo’n een miljoen bezoekers per jaar komen af op de unieke en zandstenen bogen waar het park naar is vernoemd. En terecht.

Zelf zien? Bekijk hier het aanbod trips naar Utah!


7. Rocky Mountains National Park

De Rockies zijn te herkennen aan het Alpen-ish landschap, de kleurrijke bloemen, de serene bergmeren en de met sneeuw bedekte bergtoppen. Een geweldig nationaal park – hoewel de Rocky Mountains zelf véél groter zijn dan alleen dit federaal beschermde gebied.

Een reis naar Rocky Mountains National Park boeken doe je hier.


6. Badlands National Park

Een gigantisch nationaal park in de staat South Dakota. De prairies van Badlands National Park zijn, naast Mount Rushmore en de Black Hills, reden genoeg om de zuidelijkste Dakota ooit een keer een kans te geven.

Laat je hier inspireren als je plannen wil maken om South Dakota te bezoeken!


Foto: Max Whittaker via Visit California

5. Death Valley National Park

Door de hitte zou je bijna vergeten dat Death Valley National Park in Californië ook gewoon een schitterende bestemming is. Badwater en Zabriskie Point zijn slechts voorbeelden van wat je hier staat te wachten.

Een reis naar Californië en het westen van The States maken? Laat je dan hier inspireren.


4. Sequoia National Park

De mooiste en bekendste sequoia’s van Californië staan allemaal in dit park. Het letterlijke én figuurlijke hoogtepunt? Dat is General Sherman: de grootste boom van allemaal.

Op zoek naar een reis waarbij je ook dit park bezoekt? Kijk dan hier!


Yellowstone National Park 93. Yellowstone National Park

Amerika’s oudste nationale park is misschien ook wel het mooiste. De geisers, warmwaterbronnen en grazende bizons zijn op z’n minst het overwegen van een trip waard.

Kijk hier hoe een reis naar onder meer Yellowstone er ongeveer uit komt te zien.


2. Grand Canyon National Park

De Grand Canyon is dé publiekstrekker in het zuidwesten van The States – en eigelijk in het hele land. Of je nu de South Rim of de iets minder bekende North Rim bezoekt: je verbaast je sowieso over de omvang van deze gigantische kloof.

De Grand Canyon zelf zien? Doe hier nóg meer inspiratie op.


Yosemite National Park II1. Yosemite National Park

Uitgestrekte bossen, indrukwekkende valleien en hoge bergtoppen. Yosemite National Park is volgens Thrillist het allermooiste nationale park van Amerika. Klopt dat – vind jij?

Reizen naar Yosemite National Park vind je hier!