Canada Only

Zó bezoek je een van Arizona’s prachtigste bestemmingen: The Wave!

The Wave
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De kaneelkleurige rotsformatie is een must see voor iedereen die naar het Amerikaanse westen gaat – maar toegegeven: het is lastig om er te komen.

[affiliate location=”arizona” type=”amerikanl”]

Nu word je in Arizona sowieso wel verwend als het om natuur gaat (Monument Valley, Antelope Canyon, Grand Canyon – en zo kunnen we nog wel even doorgaan…). Maar The Wave? Dat is misschien wel de meest bijzondere bestemming van allemaal.

Je vindt dit unieke fenomeen in een ravijn genaamd Coyote Buttes – North Coyote Buttes, om precies te zien. The Wave is een duingebied dat bestaat uit het zogenaamde Navajo Sandstone. Door de jaren heen is dit in alle richtingen verkalkt, waardoor de huidige situatie ontstond.

[affiliate location=”arizona” type=”tradetracker”]

Late ontdekking

Het bizarre van The Wave is dat deze bestemming pas heel laat is ontdekt. Pas halverwege de jaren negentig werd The Wave opgemerkt. De duinen verschenen in verschillende Duitse reisgidsen, waarna steeds meer Europese toeristen het gebied begonnen te bezoeken.

Sindsdien is er geen houden meer aan en willen reizigers van over de hele wereld deze bijzonder omgeving met eigen ogen zien. We kunnen ze geen ongelijk geven.

Beperkt toegankelijk

Daar komen dan ook direct een aantal problemen bij kijken. The Wave bestaat uit vrij hard gesteente, maar desondanks is het gebied gevoelig voor schade – vooral wanneer alle reizigers worden toegelaten. Daarom zijn er momenteel strenge eisen gesteld aan het bezoeken van The Wave.

Interesse om dit supergave gebied in Arizona te bezoeken? Hou er dan rekening mee dat er slechts twintig bezoekers per dag de ravijn in mogen. Daarvoor moet je een permit aanvragen bij de Bureau Of Land Management. Je kunt een verzoek indienen óf meedoen aan de loterij. Dagelijks worden er tien permits weggeven aan verzoeknummers en worden er eveneens tien verloot.

Meer informatie over het opvragen van permits voor The Wave vind je op de website van de Bureau Of Land Management. Slaag je er wél in om toestemming te bemachtigen? Dan krijg je van dit bureau ook direct alle aanwijzingen over eventuele routes die je moet volgen.

[affiliate location=”arizona” type=”tradetracker”]

Naar Arizona

Hebben we je geïnspireerd? Kijk dan hier of een trip naar onder meer Arizona iets voor jou is!

The Wave